saker under huven på en bil

saker under huven på en bil

Även om du inte har för avsikt att någonsin använda en skiftnyckel på din bil, du behöver fortfarande vara bekant med de komponenter finns under huven. Som en fordonsägare är det mycket viktigt att du utför regelbundna kontroller av olika delar på en regelbunden basis. Genom att kontrollera de saker finns under huven på en bil du kan hålla dig informerad om den grundläggande förutsättningen för fordonet, och problem på plats innan de förvärras.

Batteri

Batteriet är en stor fyrkantig låda som kommer att ha två stora kablar som är anslutna till den. En kabel kommer att vara röd, som är den positiva kabeln och en kabel kommer att vara svart, vilket är negativt. Batteriet bör inspekteras regelbundet och kontrolleras för korrosion uppbyggd på terminalerna.

Radiator

Radiatorn är placerad på framsidan av motorn och kommer vanligtvis att ha ett tak monteras antingen i centrum av den eller på någon av sidorna. Kylvätskenivån bör kontrolleras minst varje månad och upprätthålls på rätt nivå genom att öppna locket och inspektera nivån på kylvätskan. Om det inte kylarlocket, kommer det att finnas en kylvätska reservoar som vanligtvis ligger på sidan av motorrummet under huven, och kommer att ha orden "kylvätska" stämplat i plasten. Det bör kontrolleras för att säkerställa kylvätskan är mellan märkena på kroppen av behållaren.

Slangar

Det finns flera slangar under huven. De två viktigaste är kylarslangar. De är de största slangar och kommer att anslutas till toppen och botten av radiatorn. Alla slangar bör inspekteras varje månad för sprickor, bulor och fransar.

oljestickan

oljestickan brukar visas som en liten rund ring på slutet på en lång tunn slang. Det är oftast placerade på sidan av motorn eller i mycket fram och kommer ofta att vara gula. Du drar ringen att ta bort oljestickan och kontrollera oljenivån i motorn.

Transmission Dipstick

Den oberoende oljestickan liknar motorn oljestickan. Det kommer att vara monterad på ett större diameter röret än oljestickan och dra ringen brukar vara röd. Kontroll av transmissionsolja bör ske när motorn är igång, och om du inte är bekant med detta, bör du titta kontrollen till någon som är bekant med att utföra det.

Bälten

Bälten ansluta flera tillbehör och komponenter att veven trissan som i sin tur ger energi för att slå dem. De ligger antingen på framsidan av motorn eller på sidan. De bör inspekteras varje månad för sprickor eller utsliten.

Spolarvätska

behållare för spolarvätska innehåller vätska Vindrutespolare som sprutas in i vindrutan när brickan systemet aktiveras. Behållaren är oftast placerad längst fram till höger i motorrummet, och kommer att ha orden "bricka" eller "spolarvätska" stämplat på sin mössa. Detta bör kontrolleras varje månad och fyllda med byte vätska vid behov.


Relaterade artiklar


hur man återställer en Cheva 5500 6.6l bränslefilter ljus
hur man byter olja på en 1991 Buick Regal
hur du tar bort rökning fläckar på bilen tyg
hur man installerar strålkastare för en Pontiac
verktyg för underhåll av fordon
hur man rengör ett trasa topp på en Lincoln Town Car
hur man fixar rost på en bronco
hur du tar bort färg bilhandlaren från ett fönster
Hur byter man strålkastare montage på 2002 f-350?
hur du ändrar syresensor på en 2000 taurus