hur man rengör MAF sensorn i en Tahoe

hur man rengör MAF sensorn i en Tahoe

Massan luftflödesgivaren inom en Chevrolet Tahoe är en viktig givare. Vanligen kallad MAF sensorn, berättar den del av motorn datorn hur mycket luft går in i motorn vid en viss tidpunkt. Datorn använder denna information för att kontrollera luft-och bränsleblandningen. När MAF sensorn behöver rengöras, kommer fordonet ha mer naturgas och en ojämn tomgång. Det är viktigt att rengöra MAF att säkerställa Tahoe fungerar effektivt och smidigt

Du behöver:. .
T-20 Torx lite
MAF bostäder renare.
Mikrofiberduk.


1.
Placera Tahoe i "Park" och låta Tahoe att sitta i tjugo minuter att ge komponenter tillräckligt med tid att svalna.

2.
Öppna huven på Tahoe och leta reda på MAF-sensor, som finns på luftintaget sidan av motorn, som ligger direkt bakom luften rutan. Hänvisa till Tahoe bruksanvisning för ett diagram, om det behövs.
3.
Kroka ledningsnätet från MAF och lägg den åt sidan. Avlägsna de två skruvarna som håller MAF sensorn på plats med hjälp av en T-20 torx bit. Lossa slangklämmorna som håller fast MAF sensorn nedåt.
4.
Dra försiktigt MAF sensorn från fästet, kan sensorn kräva lite vickar att ta bort den, men se till att göra det försiktigt för att inte skada sensorn.
5.
Rengör MAF genom att spraya MAF bostäder renare på sensorn. Var noga med att spraya rengöringsmedel på skärmen och kontakten område. Torka av sensorn och intaget slangar rengör med en mikrofiberduk.
6.
Tillbaka MAF sensorn på motorns luftintag genom att placera den på plats igen. Byt ut skruvarna och dra åt med hjälp av T-20 torx bit. Kläm fast slangklämmorna på plats och anslut kabelnätet. Stäng suffletten.


Relaterade artiklar


hur du ändrar strålkastarna på en Honda CRV
hur man rengör 2001 Pontiac Bonneville bränsleinsprutningar
hur du ändrar strålkastarna på en Jetta
hur man byter en 1999 Audi A4 batteri
hur du lägger transmissionsolja till en 1992 geo metro
hur man byter ett bränslefilter i en 2000 Altima
hur man byter torkarbladen på en 2001 Grand Am GT
hur man byter vw sidomarkeringslyktor
hur man byter bränsle filter på en ’98 Dodge Durango
hur man kontrollerar felkoder på en 1993 Toyota Celica GT