Hur berätta om ett bränslefilter är dålig

Hur berätta om ett bränslefilter är dålig

Bränslefilter är en viktig komponent i bränslesystemet leveranssystem. Filter att ta bort smuts från bränslet innan den mynnar i insprutare eller förgasare. När bränslet filtret blir för smutsigt, smutsigt och rostpartiklar tillåts flyta in i din motor som orsakar din insprutare bli igensatta. Det finns dock ett enkelt sätt ta reda på om din bränslefiltret är dålig och behöver bytas

Du behöver:.
Stora halm eller liten slang
. 2 skiftnycklar eller en snabbkoppling verktyg.
Handskar.
Skyddsglasögon.


1.
Hitta din bränslefiltret. Beroende på vilken typ av bil du har, är ditt bränslefilter belägna antingen under fläkten ansluten till bränsletillförsel systemet eller under bilen längs bränsleledningen. Läs bilens ägare manual för att ta reda på var den ligger.
2.
Ta bort bränslefiltret. Om filtret är under huven på din bil, behöver du sannolikt en nyckel för att koppla bort den från bränsle leveranssystem. Hitta din filter och lossa bultarna som håller fast den på plats. Om din bränslefilter är under din bil, kommer du troligtvis att använda en snabbkoppling verktyg för att koppla bort den från din bränsleledningen.
3.
Inspektera din bränslefiltret. Observera att det finns hål på båda sidor av filtret. Försök att ta bort allt som du kan se hindrar heller hål.
4.
Använd en stor halm eller en liten slang och tillämpa den på ena änden av bränslefiltret. Blåsa i halm eller slangen. Om din andedräkt går igenom med lite motstånd, är ditt bränslefilter fortfarande i gott skick. Om du har svårt att blåsa luft genom bränslefiltret, så det är igensatt och måste bytas.

Tips och varningar


 • Använd handskar och skyddsglasögon medan du gör något underhåll på din bil.
 • Om bilens motor är att förlora makten, stannat eller stängas av, alla dessa är sannolikt tecken på en dålig bränslefiltret.
 • Byta bränsle filtret med jämna (varje år eller så) för förebyggande underhåll kan minska risken för filter-relaterade drivebility problematiskms


 • Relaterade artiklar


  hur reparera tråden av en avtappningspluggen i en Volkswagen Jetta
  hur man byter strålkastarnas lampor på en galant 2001
  hur du justerar strålkastarna på en 2005 corolla
  Hur man säljer en begagnad bil snabbt och lönsamt
  hur man byter torkarbladen på en 1995 Ford F-150
  hur man byter oljan på en ’95 Harley Davidson Dyna Low Rider
  hur man byter en serpentin bälte på en 2001 Dodge Caravan
  felsökning av en bilbatteriet laddas ur
  hur man byter en 1989 corvette bränslefilter
  hur man återställer ljuset kontrollera motorn i en Dodge Avenger