hur man rengör ett rostfritt avgasrör

hur man rengör ett rostfritt avgasrör

Även om rostfritt stål är mycket hållbara, kan det börja se slitna och trötta över tiden. Rostfritt stål är relativt okänslig för korrosion, men om det är ständigt utsatt för grus och smuts, kommer det så småningom att urarta. Därför är det viktigt att rengöra din rostfritt stål avgaser från tid till annan. Överväg rengöring avgaser säsongsmässigt att hålla den i toppskick

Du behöver:.
Diskmedel
1. 500 -. Eller 2000 slippapper
Vatten.
Metal polish.
Bomull trasor.


1.
Avfetta avgaserna genom att tvätta den med varmt tvålvatten. Diskmedel fungerar bra för avfettning. Fyll en hink med varmt vatten, tillsätt tvål och vips den runt med handen. Blöt en mjuk bomullstrasa och skrubba avgasröret tills allt fett är borta. Skölj trasan i rent kranvatten och torka alla spår av tvål av avgaserna.
2.
Blötlägg sandpapper i vatten i en halvtimme. Gnid våtslippapper på avgaserna med hjälp av en fram och tillbaka rörelse, gå med säden. Slipning avgasröret hjälper att bli av med små partiklar som har blivit inbäddad i metall över tiden. Ta din tid med det här steget, och grundligt sand över hela avgassystemet med hjälp av måttligt tryck och doppa din sandpapper i vatten när det verkar bli torrt.
3.
Använd en torr bomullstrasa att torka av avgaserna efter slipningen den med våtslippapper. Leta efter några tråkiga områden som kan behöva lite mer uppmärksamhet.
4.
Använd en ren bomullstrasa att tillämpa metall polish. Applicera metall polish till avgasröret och kraftfullt gnid in den i rostfritt stål. Ju mer kraftfullt du gnuggar den polska i, desto större glans kommer att bli. Förutom att hjälpa de rostfria se sitt bästa, fungerar metall polish som en barriär mellan rostfritt stål och vilka miljöfaktorer som tråkig utseende och så småningom korroderar det.
5.
Torka bort överskott metall polish från avgaserna med en ren bomullstrasa.

tips och varningar


 • När gnugga rostfritt stål för att rengöra eller putsa den, försök att gnida med spannmål i stället för i cirkelrörelser eller mot strömmen.
 • Undvik att använda rengöringsmedel som innehåller saltsyra, eftersom de kommer att skada rostfritt stål. Bleach är den vanligaste rengöringsmedel som innehåller saltsyra.
 • Använd inte stålull eftersom de små stålfibrer kan fastna i rostfritt stål och så småningom rost.


 • Relaterade artiklar


  2002 Jeep Grand Cherokee mekaniska problem
  Varför tvekar min bil på acceleration?
  felsökning av en ’95 Dodge Ram pickup som inte startar
  hur man ändrar torkarbladen på 2005 förorts
  hur man kan köpa eller äga en bil för mindre pengar
  hur man överlever som en rookie bilförsäljare
  hur man byter ett bränslefilter i en 2000 Altima
  hur man programmerar en smart nyckel
  användningsområden för använd motorolja
  2005 vägvisare bränslefilter installation