syntetisk bil olja ingredienser

syntetisk bil olja ingredienser

Du behöver:
glödlampan eller glödlampor

Syntetiska oljor uppfanns på 1930-talet. . Det var inte förrän på 1970-talet började dock att syntetisk olja att användas frekvent. Syntetisk olja kan göras på tre sätt. En typ av syntetisk olja är faktiskt vanlig råolja med tillsatta ingredienser. De andra två typerna är skapade genom att blanda kemikalier och ingredienser som finns i råolja. Olja är indelat i fem kategorier, baserat på ingredienser och användning. De två första grupperna är helt naturliga, men de andra tre grupperna innehåller vissa typer av syntetiska ingredienser.

grupp III

grupp III olja är dock inte en syntetisk olja. Den är gjord av råolja, med några tillsatser. Men generellt grupp III oljor klassificeras som syntetiska, eftersom de behandlas med tillsatta ingredienser. Basen lager i grupp III oljor kommer från råolja. Oljan är raffinerad mycket mer än olja grupperna I eller II. Beståndsdelar som finns i grupp tre oljor innehåller: mineralolja och alfa-olefiner. Alfaoleofiner tillkommer för extra viskositet, så att olja kan användas i kallare temperaturer. Alfaoleofiner också göra oljan mer hala, vilket är användbart för en mängd olika uppgifter. Grupp III oljor används i bensin-och dieseldrivna motorer. Enligt Syntetiska Oil Technology, kan grupp III oljor blandas med I eller Grupp II oljor utan problem.

Grupp IV

grupp IV oljor är sanna syntetiska oljor. Dessa oljor är gjorda med polyalpha-olefiner, och de också kallas PAO oljor. Dessa oljor produceras av syntetiserande alla kemikalier och ingredienser som finns i traditionell råolja. Enligt TheOilDrum. com, en serie av kolväten vanligen utgör råolja-inklusive men inte begränsat till, återstoder, nafta, fotogen, svavel, paraffin, kväve och vanadin. Grupp IV oljor innehåller också flera tillsatser för att göra oljan starkare och lägga viskositet till oljan. Castrol Oil Company stater vissa av dessa tillsatser införa alfa-olefiner att göra det hala, anti-wear ingredienser för att göra det längre än naturlig olja, till antioxidanter göra det bättre för miljön och rengöringsmedel för att hjälpa blanda ihop det. PAO oljor oftast är gjorda av en serie kolvätemolekyler. Grupp IV oljor används vanligtvis för motorolja när motorn användning har uppnått minst 5. 000 miles körning.

Grupp V

Ester-baserade oljor utgör den grupp V syntetiska oljor. Dessa oljor är inte lika väl användas som PAO oljor. Den största skillnaden mellan ester-baserade oljor PAO är den ingrediens som används för att ge viskositet. Enligt Castrol, ester oljor använda kedjor ester molekylen som härrör från organiska syror för att skapa en fettliknande eller olja-liknande substans. De ester används för att binda de övriga ingredienserna i oljan tillsammans. Ester oljor innehåller många av samma ingredienser programutanordnaren syntetiska oljor innehåller. Ester oljor används vanligtvis för mekaniska tillämpningar, men också används som motorolja i extrem värme eller kyla.


Relaterade artiklar


hur du tar bort den bakre dörrpanelen på en 2002 Buick LeSabre
hur man byter bränsle filter på en 1998 Tahoe
1996 honda dörrpanelen avlägsnande
syntetisk bil olja ingredienser
hur du ändrar strålkastarna på en Buick mötesplats
hur man byter en kupol ljus i en 2006 Honda CRV
typer av förebyggande fordonsstölder system
hur man rengör hjullager
det rätta sättet att skarva fordonsindustrin elektriska ledningar
hur man byter en glödlampa strålkastare på en Chevrolet Colorado