hur man ändrar en syresensor i en jeep 2005 3.7l

hur man ändrar en syresensor i en jeep 2005 3.7l

I 2005 års Jeep 3,7-litersmotorn är verkligen en Chrysler 3,7-liter och finns i Jeep Liberty, Grand Cherokee och Jeep Commander fordon. Uppströms syresensorer på dessa motorer finns i grenröret strax ovanför flänsen där avgaserna stuprör bultarna till grenröret. Nedströms syresensor ligger i avgasröret mellan grenröret och katalysatorn. Placeringen varierar något från modell till modell, men den allmänna platsen är densamma

Du behöver:.
Jack.
Pallbockar.
Lambdasondens uttag.
Ratchet.


1.
Höj främre delen av din Jeep med en knekt och position en uppsättning pallbockar under ramen att stödja Jeep. Ut stickkontakten ur under Jeep så att du inte försöker att komma runt det.
2.
Lokalisera syresensor från under Jeep. Om du arbetar i det föregående sensorn, kommer du hitta den i grenröret. Om du arbetar i det efterföljande sensorn, är det i avgassystemet precis framför katalysatorn.
3.
Välj lämplig sensor och koppla den elektriska kontakten som ansluter sig till pigtail från syre sensorn till ledningsnätet på Jeep. Släpp låsfliken och dra de två kontakterna isär.
4.
Ta bort syre-sensorn med ett uttag syresensor och Ratchet, vrida den moturs tills den är fri från grenröret eller avgasröret . Kassera den gamla sensorn och tråd en ny sensor i grenröret eller avgasröret hand. Spänn fast givaren med en syresensor uttag och knäppningar tills det är säkert.
5.
Anslut kontakten från syresensor hårpiska i kabelnätet kontakten, trycka ihop de två halvorna tills låsfliken engagerar. Var noga med att Dra ledningarna pigtail borta från varma avgasrör när du installerar det.
6.
Upprepa processen för att ändra någon av de andra tre syre sensorer på Jeep. Om du inte är säker på vilka som är dåliga, har datorn genomsöks efter felkoder att få ner det innan du börjar jobbet.
7.
Höj framsidan av Jeep med en domkraft utanför pallbockar och ta bort dem från under ramen. Sänk Jeep till marken och ta bort domkraften.


Relaterade artiklar


hur du kan tjäna upprepa verksamhet som bilförsäljare
axeluppriktning verktyg
syrgasgivaren installation i en 1992 Ford Taurus
Hur man säljer en begagnad bil på AutoTrader
hur man byter bränslefiltret på en ford Freestar
hur man återställer radion koden på en 1999 jaguar xj8
hur du ändrar strålkastarna på en Buick mötesplats
hur du tar bort vindrutan trim på en skyddsling
hur ändrar strålkastarnas lampor i en VW GTI
hur du justerar strålkastaren i en 2006 Nissan Altima