hur man byter syre sensorn på en CLK 430

hur man byter syre sensorn på en CLK 430

Liksom de flesta bilar med dubbla avgassystem, kommer Mercedes-Benz CLK 430 faktiskt med en uppsättning av fyra syre sensorer, två för varje avgassystem. Syresensorer är en del av CLK 430 system för avgasrening, och används av bilens färddator att övervaka och reglera blandningen av luft och bränsle som skjuts in i motorns förbränningsrum, vilket i sin tur hjälper till att hålla CLK: s skadliga utsläpp till ett minimum. När en syresensor misslyckas dock är denna blandning lägga av, och produktionen av skadliga utsläpp ökar. . Lyckligtvis ersätta en trasig syresensor är en relativt enkel uppgift

Du behöver:.
Jack
Pallbockar.
Ny syresensor.
Ratchet.
22mm uttag ("syresensor" socket).
Antikärvmedel.


1.
Använd en domkraft för att höja CLK 430 lyfta från marken och reglera den på pallbockar. Eftersom syre givare sitter på grenröret under bilen, och på grund av bilens relativt lågt clearance måste du göra detta för att få tillräckligt utrymme för att nå sensorerna.
2.
Lokalisera syresensor (er) du vill ersätta. Hitta dessa genom att starta i slutet av avgasrör och flytta upp grenröret mot huven på bilen. CLK 430 fyra syre sensorer, två på varje avgassystem, en omedelbart före och efter katalysatorerna. De kommer att se ut som stora gyllene pinnar med en enda fet tråd som kommer ut ur tips.
3.
Följa kabeln som kommer från toppen av syresensor tills du hittar där den ansluter till CLK 430 elsystem, sedan försiktigt dra ut kabeln från den elektriska kontakten.
4.
Använd din Ratchet och uttag att lossa och ta bort syre-sensorn från där den skruvas fast i grenröret. Kassera den gamla sensorn
5
Applicera ett lager antikärvmedel -. . Såsom de som tillverkats av Loctite eller aldrig-Seez-till gängorna på nya syresensor . Detta kommer att säkerställa en smidig installation, och gör det också lättare att ta bort givaren när du behöver byta ut den igen.
6.
Skruva den nya sensorn i grenröret och re- Anslut kabeln tillbaka till den elektriska kontakten som nämns i steg 3.

tips och varningar


 • Se alltid till att du lösa ditt fordon på pallbockar innan de börjar arbeta under den. Det är ytterst farligt att vara under ett fordon endast stöds av en domkraft.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en Acura tl dimljus
  hur man kan jämföra leasing till att äga en bil
  hur man byter ett bränslefilter i en Cheva Tahoe
  Varför tvekar min bil på acceleration?
  Hur kan jag göra min bil åka smidigt?
  Så här laddar en Harley batteri
  bilbatteri säkerhet
  hur man rengör bil glas
  tutorial för SAE kopplingar
  hur man byter strålkastarnas lampor för en F150