hur man byter en PCV ventil på en Jeep Liberty

hur man byter en PCV ventil på en Jeep Liberty

Den PCV ventilen på din Jeep Liberty som ansvarar för redovisningen vevhuset ångor och uppmätta mängder luft i insugningsröret och därmed reburning gaserna och minska utsläppen. På din Jeep Liberty, är PCV vavle beläget i ett av två ställen-på ventilkåpan för 2,4-liters motorer, eller i den olja påfyllningsröret för 3,7-litersmotorer

Du behöver:.
Hylsnyckelsats och kransen.

2,4-litersmotorn


1.
Lokalisera PCV ventil på slutet av ventilkåpan närmast framsidan av Jeep . Det är en liten plast passande med en bult på ena sidan av det. En stor slang är också monterad i slutet av ventilen.
2.
Ta bort bult från kopplingen med hjälp av en hylsa och spärrskaft, dra sedan montering rakt ut av ventilkåpan . Vrid slangen som du drar rakt tillbaka på det, arbeta bort ventilen. Kassera den gamla ventilen.
3.
Sätt i en ny ventil i hålet i ventilkåpan, installera bult, dra åt med en hylsa och spärrnyckel tills det är ordentligt. Skjut den stora gummislangen från den gamla PCV ventilen på den nya.

3,7-liters V6/4. 7-Liter V8-motorer


1.
Lokalisera PCV ventil i olje-filler tub med din Jeep Liberty. Koppla den stora gummislangen från slutet av PCV ventilen och lägg det åt sidan. Rotera kroppen av ventilen moturs tills öppningen röret på ventilen nedåt. Dra ventil rakt ut ur påfyllningsröret och kassera den.
2.
Installera det nya PCV ventilen i påfyllningsröret. Var noga med att placera ventilen så inloppet röret pekar nedåt innan du sätter in den. När ventilen är i röret, vrid den medurs, roterande inloppet röret så att den är vänd mot vänster när du står vänd ventilen.
3.
Skjut gummislang från gammal ventil på inloppet tub med den nya ventilen. Se till att den fullt ut platser på inlopp slang i PCV ventilen.

Tips och varningar


 • PCV ventiler är tillgängliga via Jeep återförsäljare eller bildelar återförsäljare.


 • Relaterade artiklar


  1998 Jeep Grand Cherokee motoralternativ
  saker att fråga en bilförsäljare
  hur man byter en tätning oljetråg
  Hur man säljer en begagnad bil i Kalifornien
  hur man byter en ’95 Sunfire’s oljefilter
  hur man byter olja i en dynamisk Wide Glide
  vad är nackdelen med hybridfordon?
  vad är skillnaden mellan en smog check & en smog test?
  hur man beräknar hastigheten i fordon
  hur man byter en strålkastare på en ’96 förorts