ford koppling avlägsnande

ford koppling avlägsnande

Ta bort kopplingen från en Ford sändningen inte är en svår process, men kräver en del kroppsarbete. Kopplingen är beläget i den främre delen av överföringen fallet, man måste höja Ford på en bil hiss och har några speciella verktyg på plats för att göra jobbet. Viktigast, behöver du en överföring fall stå för att sänka den tunga enheten efter kopplar från Ford. Dessutom arbetar under en bil innebär att skydda sig mot fallande delar och som har gott om godkännande för att göra arbetet gå smidigt.

Du behöver:
Truck jack
. Tire järn.
Tång.
Lång kofot.
Bead brytaren.

Lyft Ford

Innan du tar bort kopplingen, måste du placera Ford på en bil hiss. Prova att leta efter en gör-det-själv garage företag som hyr stall med hissar för kunder som vill göra sin egen bilverkstad. Var noga med hissen kommer att höja bilen tillräckligt högt så kan du enkelt gå under bilen med massor av avslut.

Ta bort Transmission

Innan arbetar med bilen, koppla bort batterikablarna att strömmen till alla tillbehör och andra system. Under bilen hitta kopplingen på drivaxeln på överföring fallet. Detta kardanknut använder en pin-and-klipp fäste. Ta bort klippet, ta bort stiftet och lägre drivaxeln. Placera en överföring fall stå under sändningen (precis bakom främre axlar). På denna punkt måste du dra avtappningspluggen om överföring fall att ta bort transmissionsolja. Det ligger på den nedre överföring fallet. När vätskan tas bort, hitta på framåt fläns överföring gäller en serie av hex-bultar säkra överföringen till motorn. Lyft överföring stå tills det stödjer enhet, ta bort skruvarna och lägre överföring med stativet's justerbara uttag.

Ta bort Clutch

När sändningen fall tas bort, kommer du att se en stor, rund församling ansluten på motorn. Detta är den kopplingen. I centrum av kopplingen är en monteringsbult säkra kopplingen till bilen. Ta bort bulten och låta kopplingslamellen och tryckplatta tillsammans för att glida framåt. Var försiktig när du gör detta-det kan finnas vissa transmissionsolja bakom kopplingen, det kommer droppa överallt när kopplingen flyttas och göra det hala att hantera. Få ett bra grepp om kopplingen och ta bort den. Det är inte för tung, och en person kan lätt åt sidan.


Relaterade artiklar


förebygga översvämningar metoder
hur man kan eliminera kondensvatten från en gastank
hur ändrar kylvätskan i en Elantra
eclipse främre stötfångare avlägsnande
hur du installerar en bränslefilter i en Mazda B2000
hur ändrar kuddar nödbromsen på en 1998 ford explorer
hur man byter frisk luft filtret i en Volvo C-70
hur man kan kontrollera växellådan
hur är syntetisk olja tillverkas?
hur man byter en strålkastare på en 04 banbrytande