Hur man testar öppen spänning krets batteri

Hur man testar öppen spänning krets batteri

Öppen krets batterispänningen är spänningen mätt på ett batteri när den är bortkopplad från en elektrisk krets och inte under någon belastning. Även om du kan testa nästan alla batterier på detta sätt, det vanligaste batterier som är testade för tomgångsspänningen är bil eller marina-batterier. Du måste ladda batteriet helt som du kommer att testa så det ger en exakt avläsning. Dessutom är det enda sättet att uppnå den typ av noggrannhet du behöver för öppen krets batterispänningen tester med hjälp av en digital multimeter.

Du behöver:
12-volts bil eller marina batteri
. Digital multimeter.


1.
Ta bort eventuella batterikablar eller klämmor kabeln från batteriet om tillämpligt.
2.
Set din digitala multimeter för att läsa likspänning, eller om det alternativet inte är tillgängligt, ställ den att läsa 20 volt.
3.
Tryck på den röda proben till den positiva inlägget på batteriet, och sedan på den svarta proben till den negativa posten. Läs siffrorna på multimetern
4.
. Ett fulladdat batteri kommer att sätta ut 12. 66 volt exakt. Om batteriet inte är fulladdat, kommer spänningen fortfarande i 12-volts utbud, men något mindre än 12,66. Om batteriet är felaktigt kommer man att lägga ut mindre än 12 volt och du kommer att behöva ersätta den.


Relaterade artiklar


vad är meningen med siffrorna på däcken?
ford koppling avlägsnande
hur man byter en 1998 ford mustang bakljus
hur man byter en 1998 corvette’s O2-sensorer
hur du sälja din bil : vad göra när den presumtive köparen kontaktar dig .
hur man byter en Ford Focus strålkastare
hur man installerar takrelingar
hur man hittar ett verktyg emblem borttagning
hur man byter en Mercedes E-320 batteri
DIY oljebyte i en 2008 Malibu