hur man byter en bil strålkastare på en Cheva Prizm

hur man byter en bil strålkastare på en Cheva Prizm

Upptäcka att en eller båda av dina strålkastare är utbränd kan vara frustrerande-särskilt om det är när du behöver dem, t. ex. på natten eller vid dåligt väder körning. Chevrolet Prizm, även släpptes som Geo Prizm, använder en modern komposit strålkastare lins. Vid byte av strålkastarna, byter du bara glödlampan, inte hela enheten. Chevrolet Prizm gjordes mellan 1998 och 2002, byte av strålkastarnas lampor är samma för alla årsmodeller

Du behöver:
ersätter glödlampan
. . Phillips-skruvmejsel.
Hylsnyckel.
Handskar.


1.
Öppna Prizm huva och stödja den med den stötta staven. Titta på toppen utombordaren hörnet av strålkastare linsen. Du ser en infälld skruv. Ta bort den här skruven med en kryssmejsel, ta sedan bort bulten bredvid den med en hylsnyckel.
2.
Face framsidan av strålkastare. Du ser en horisontellt monterade bult. Ta bort den här bulten med en hylsnyckel. Håll både bultar och skruva på ett säkert ställe. Du kommer inte att kunna installera strålkastare objektivet utan dem.
3.
Ta tag i nedre kanten av strålkastare linsen. Skjut upp det något, dra den sedan utåt, bort från Prizm. På baksidan hittar du en elektrisk kontakt. Koppla den till gratis strålkastare objektivet
4
Koka upp strålkastare linsen till ett platt bord eller arbetsstation. . Vänd på att exponera sin bak. På baksidan hittar du ett gummiöverdrag. Dra denna luckan för att komma åt glödlampan hållaren.
5.
Tryck metall hållaren nedåt, skjut den till höger för att frigöra lampfattningen. Dra ur sockeln rakt ut. Dra försiktigt glaskolven bort från vägguttaget.
6.
Sätt den nya lampan i sockeln när du bär handskar. Detta förhindrar skador på lampan (oljan från huden är skadligt för lampan). Sätt tillbaka sockeln på plats, tryck sedan metallen hållaren till vänster för att säkra den.
7.
Anslut den elektriska kontakten till baksidan av strålkastare linsen och sätter sedan i strålkastare objektivet. Sätt i och dra åt Phillips-skruv, sedan in och dra åt de två bultarna. Upprepa proceduren för de andra strålkastare, om så krävs.

Tips och varningar


 • Chevrolet Prizm var en klon av 1998-till-2002 Toyota Corolla. De fordon som byggdes i en fabrik som drivs gemensamt av General Motors och Toyota. De strålkastare anvisningar för bytet gav också gälla för 1998 till 2002 Toyota Corolla.


 • Relaterade artiklar


  hur du hittar stugan luftfiltret i en 2003 Ford F-350 Super Duty
  hur ändrar tändkablarna på en honda
  hur man kan eliminera kondensvatten från en gastank
  hur man byter en 1994 Dodge glödlampa pickup strålkastare
  hur man byter transmissionsolja i en 1996 Jeep Cherokee
  hur man byter en bil bränslefilter
  billäder sits reparation
  hur man fixar en 90 SI Honda Prelude läcker kylarslangen
  hur du ändrar strålkastarna på en 2003 sienna
  hur man skall avgöra det egna kapitalet i en bil