faktorer i bensin motor livslängd

faktorer i bensin motor livslängd

Bensin motorer kan fortsätta att prestera bra och driva bilar för hundratusentals miles, eller de kan uppleva partiellt eller totalt sammanbrott i mindre än hundra tusen. Många faktorer påverkar livslängden för en bensin motorer, inklusive särskilda tillverkningsteknik, kapitaltäckningskvot av bifogade växellådor och vardagliga försiktighetsåtgärder vid användningen. Oavsett dessa finns andra universella faktorer som påverkar livslängden för en motor.

Smörjning

De rörliga delarna som en bensindriven motor, såsom kolvar, kräver en tight passform inom huvuddelen av motorn i syfte att skapa tillräcklig press och förbränning. Med tiden slits gnugga av dessa delar mot varandra ner sina ytor. Detta bär inte bara minskar kapaciteten på sidan för att skapa tryck, men kan orsaka fel på ytan som med tiden leda till brott eller annat fel på sidan. Trögflytande motoroljor smörja dessa delar, vilket möjliggör mindre friktion och längre livslängd för den del.

bränsle

En intern förbränningsmotor förbränning av låg kvalitet bränsle kommer att bränna mer bränsle och allmänt arbeta hårdare för att producera samma effekt som en brinnande högre kvaliteter av bensin. Den ökade arbetsbördan som genereras av behovet av att förbränna bränsle förändrar förhållandet mellan inre rörelse till produktionen, öka slitage på motorn och dess delar över tiden. I allmänhet kan större eller premiumtyp bränslen kan förväntas öka en bensindriven motor funnits så länge.

Strain

Den mängd arbete en motor gör, antingen på grund av bränsle eller dess storlek i förhållande till dess last kommer fastställa beloppet för slitage. Mindre motorer har en lägre uteffekt och, enligt tyngre laster, kommer att uppleva stora påfrestningar när driver ett tungt fordon eller bibehålla höga hastigheter. De material som används i motorns konstruktion kommer också att påverka sin tolerans mot påfrestningar, med mer hållbara metaller och legeringar möjliggör större motstånd mot slitage orsakat av motorns belastning.


Relaterade artiklar


faktorer i bensin motor livslängd
hur är syntetisk olja tillverkas?
hur man byter en serpentin bälte på en 2001 Dodge Caravan
Hur ökar jag en 1994 BMW 325i?
hur du tar bort reservdäcket på en 2000 Mazda MPV
hur man rengör bil glas
hur du tar bort ett batteri från en 2000 Chrysler 300M
hur du sälja din bil eller lastbil på nätet
ingredienser i billack
hur man byter blad Murano torkare