2003 Dodge Neon: hur man byter motor mount

2003 Dodge Neon: hur man byter motor mount

Motorfästen på en 2003 Dodge Neon tendens att slitas ut, särskilt på de modeller manuell växellåda. Att veta hur man byter motor mount sparar tid och pengar genom att du undviker mekaniker garage och ge dig att göra reparationen i bekvämligheten av ditt eget garage. Vanligtvis fästen motor är inte en avgörande fix, men kommer att förbättra prestanda och minska bullret som kommer från motorn

Du behöver:.
Hylsnyckel, adaptrar
. Domkraft.
Pallbockar.
Momentnyckel.
Ersättning motorfästet.


1.
Lossa batteriets minuspol om motorfästet som du arbetar nära fläkten i motorn. Även om bilen är avstängd, kan fläkten ändå slås ut automatiskt av motorns dator, vilket skulle kunna orsaka allvarlig skada om du är fångad i vägen för fläktens rotation.
2.

Placera en domkraft under dina 2003 Dodge Neon-motorn och Jack upp det så att den stöder en del av vikten på din motor. Inte jack upp motorn så mycket att det börjar att lyfta själva motorn, men bara så att det börjar att bära upp vikten av motorn. Placering av domkraft i mitten av motorn ger jack den bästa balansen för att stödja motorn. Du kan också placera en 1 /2 tums bit plywood på undersidan av oljetråget för att hjälpa skingra kraft domkraft över ett större yta när hissar upp motorn.
3.
Lossa tre bultarna som håller motorfästet på plats på din 2003 Dodge Neon. När du drar ut i mitten bulten kommer en stålstång falla ner. Se till att dina fötter är inte direkt under hösten linjen för stången. Ta bort centrumbult, som är det slutliga bult som förbinder motorn till mitten av fästet. Stående på förarens sida av fästet gör att du kan få avslut som du behöver för att dra ut bulten. Använd din hylsnyckel med en 15 millimeter adaptern och en 4-tums förlängning för att komma till bulten.
4.
Använd din skiftnyckel för att skruva loss och ta bort de två vertikala montera isolator fästelement från Dodge Neon s ram järnväg. Ta sedan bort utrensning tullen solenoiden från motorn monteringsfästet att du byter ut.
5.
Dubbelkolla din domkraft för att se till att den fortfarande stöder vikten på motorn. Om det inte är eller om det har flyttat sedan du först placerad det, som kan påverka din förmåga att montera motorn på din nya motorfästet.
6.
Ta bort thru-bulten tillgång hål locket. Du ska kunna klara detta eller bända loss den med en skruvmejsel. Dra ut thru-bulten från isolatorn montera och ta bort isolatorn.
7.
Använd baksidan av ovanstående instruktioner för att installera den nya motorfästet. Använd momentnyckeln för att dra den nya motorn monteras till rälsfästen vid 40 fot pounds. Dra åt motorfästet fästet thru-bult till 80 fot pounds. Sänk domkraft och din 2003 Dodge Neon borde vara redo att gå.

Tips och varningar


 • När du installerar den nya motorfäste, kan du lägga till fönster uretan på isoleringen, vilket gör att fästet för att vara mer rigida. Som en följd av de skiftande blir smidigare, men mer motorvibrationer kommer att sändas i kabinen.


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar tändkablarna på en ford explorer
  hur man hittar bil blå bokförda värden på nätet
  Hur man säljer en begagnad bil i Kalifornien
  hur du justerar strålkastaren i en 2006 Nissan Altima
  Varför tvekar min bil på acceleration?
  fordonsindustrin felsökning hemligheter
  ford van säte avlägsnande
  2005 vägvisare bränslefilter installation
  hur du hittar stugan luftfiltret i en 2003 Ford F-350 Super Duty
  det rätta sättet att skarva fordonsindustrin elektriska ledningar