hur man ändrar tändkablarna på en ford explorer

hur man ändrar tändkablarna på en ford explorer

Ford Explorer har flera olika motoralternativ finns, men oavsett vad motorn är din, processen för att ändra tändkablarna på din Explorer är densamma. Tändkablarna är avgörande för driften av tändsystemet, eftersom de bär elektrisk laddning från distributören eller spolpaketet till tändstiften. En felaktig tråd kommer att möjliggöra en spänningsfall eller får inte utfärda någon, vilket gör att kontakten till elden med en svag gnista eller ej alls. Om du misstänker att kablarna är defekta, ersätta dem med en ny, hög kvalitet uppsättning kablar.

Du behöver:
Wrench in
. Dielektriskt fett.


1.
Öppna huven på din Utforskaren och leta den negativa batterikabeln på batteripolen. Det finns ett stort minus symbol på batteriet som anger negativa post eller terminal. Lossa bult på den negativa kabeln slutet, ta sedan bort kabeln från batteriet. Isolera kabeländen att undvika det misstag energigivande tändningen medan du arbetar.
2.
Leta reda på tändkablarna på motorn. Äldre modeller som har en distributör ska ha sladdar från den och ansluta till tändstiften i andra ändan. Nyare modeller kommer att ha en spolpaketet och ingen distributör. Dessa system har tändkablarna går från spolpaketet direkt till tändstiften.
3.
Markera den första tändkabeln till förändring. Det spelar ingen roll var du börjar, men ta inte bort mer än en tråd i taget. Om du blandar upp platsen för ledningar, kommer motorn körs inte rätt, om alls.
4.
Tag i tändkabeln på boot på distributören eller spolpaketet. Twist det något som du drar direkt från terminalen. Dra inte i sladden eller du kan slita kabeln ur bagageutrymmet. Följa kabeln ner till den motsatta änden och, igen, vrider och drar från bagageutrymmet för att ta bort kabeln från tändstiftet.
5.
Lägg det gamla tändstiftet rakt ut på marken eller en arbetsbänk. Matcha längden av den gamla tändkabeln till en av samma längd i den nya uppsättningen, sedan kasta den gamla tråden.
6.
Montera den nya kabeln genom att placera en liten mängd av dielektrisk fett i varje stövlar på slutet av sladdar och trycka sedan vajern på tändstiftet tills den snäpper på plats. Dra kabeln upp till distributören eller spiral rygg och pressa kabeln på kontakten där.
7.
Flytta till nästa tråd och upprepa processen. Fortsätt att ta bort en kabel åt gången och ersätta dem med nya och arbetar runt motorn tills de har alla ändrats.
8.
Anslut den negativa kabeln till den negativa terminalen på batteriet och dra sedan åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn och kontrollera att den är igång ordentligt och att alla pluggar är dragna på rätt sätt. Stäng huven.


Relaterade artiklar


hur ändrar främre bromsbelägg på en 1998 chevy venture
hur man hämtar service koder från en 1990 toyota pickup
tändkabeln installation för en 1999 Ford Ranger
oljefilter borttagningsverktygen
hur du lägger transmissionsolja till 2002 F150 automatisk
hur man kan kontrollera däcktrycket på en bensinstation
Hur man säljer en begagnad bil snabbt och lönsamt
hur man byter ett luftfilter i en 2000 Audi A6
hur du sälja din bil eller lastbil på nätet
1998 Jeep Grand Cherokee motoralternativ