vad är nackdelen med hybridfordon?

vad är nackdelen med hybridfordon?

Grund av den ökande medvetenheten om vårt samhälles miljöpåverkan, har biltillverkarna utvecklat hybridfordon att minimera föroreningarna. Jämfört med den genomsnittliga bilen, hybrider avger mindre skadliga utsläpp och bättre bränsleekonomi. Även hybridbilar är få ett rykte som en klok investering, har de vissa nackdelar

Historia

Under 1999 debuterade Honda Insight som första hybridbil på marknaden. Toyota Prius följde nästa år och Honda Civic hybrid kom ut 2002. Populariteten av dessa hybrider ledde andra biltillverkare att följa. Under 2004 var det Chevy Silverado och Dodge Ram hybrider införts tillsammans med Ford Escape.

Funktionsprincip

Hybridfordonen kombinera gas och el för att driva bilen. Hybridbilar har också mindre motorer, så att de ofta väger mindre än icke-hybridfordon. Till föraren, de är inte annorlunda än fordon som drivs med bensin, så det är inget nytt att lära sig hur man kör en hybrid. Till skillnad från vissa äldre modeller av elbilar, inte batteriet för en hybrid som inte kräver en extern källa att ladda.

Högre kostnad

På grund av sin popularitet, liksom högre kvalitet material, kan hybridbilar kosta $ 2. 000 till $ 5. 000 mer än en motsvarande icke-hybridbil. Men de kan fortfarande vara en klok investering på grund av bensin sparande över tiden.

Andra nackdelar

Eftersom hybridfordon fortfarande är relativt ny, kan delar inte alltid vara lätt tillgänglig, och det kan vara svårt att hitta en mekaniker som är van med att jobba på hybridbilar. Också, eftersom motorerna är så tysta att de kunde utgöra ett problem för en blind fotgängare eller en som helt enkelt inte titta i rätt riktning, vilket kräver drivrutiner för att vara extra försiktig.

Framtid av hybridfordon

Från och med 2010 har hybridfordon funnits på marknaden i över tio år, och deras popularitet växer trots de få nackdelar. Detta beror på flera faktorer, såsom ekonomiska incitament, såsom skattelättnader samt förbättrad bränsleeffektivitet och miljövänlighet.


Relaterade artiklar


hur man skriver en effektiv Begagnad bil annons
hur man kan förbättra en 2005 banbrytande s mpg
hur man byter luften i kabinen filter i 2005 Camry
DIY oljebyte i en 2008 Malibu
hur man byter olja i en dynamisk Wide Glide
hur till låsa upp en Iced bildörren
hur man byter bränslefiltret i en 1998 Mitsubishi hägring
instruktioner för rostborttagning för att återställa en 1950 chevy truck
hur du justerar strålkastaren i en 2006 Nissan Altima
bilvax vs formsläppmedel vax