aluminium auto målning tips

aluminium auto målning tips

Användningen av aluminium har blivit vanligt i bilindustrin. Eftersom aluminium väger mycket mindre än stål eller järn, är det ett idealiskt metall att arbeta med. Processen att måla aluminium är inte mer eller mindre komplexa än att måla någon annan metall. Det finns dock några särskilda överväganden att ha i åtanke när du arbetar med aluminium.

Förbehandla Aluminum

Aluminium bildar en yta film naturligt. Denna oxidfilm måste tas bort, tillsammans med eventuella jord eller andra föroreningar, innan målningen kan börja. Av denna anledning måste aluminium gå igenom en speciell förbehandling process som är lite mer omfattande än vad andra metaller utsätts för.

Förbehandling Processen börjar med blötläggning metallen i en alkalisk lösning i 90 sekunder som ett avfettningsmedel. Detta är direkt följs av en sötvatten skölja i 60 sekunder för att rensa bort alla spår av alkaliska. Detta följs av en 90-andra badet i järnfosfat som blandas med fluor, och igen, följer en 60-sekunders färskvatten skölj. Järnet fosfat och fluor etch ytan på metall så att färgen fäster.

Kontroll av Aluminum

Måleri aluminium kräver ett lager grundfärg som skall tillämpas innan färgen. Grundfärgen kan lättare hålla sig till den etsade ytan av metallen och ger en grundfärg för att färgen skall följa. Primer ger också en extra fuktspärr för att förhindra att vädret från flagnande färgen underifrån.

När ytor målning aluminium, är det viktigt att använda en primer som är speciellt tillverkad för aluminium. De flesta primer produkter som är utformade för aluminium bär namnet "Aluminiumoxid Primer. " Dessa kan hittas i de flesta någon färghandel eller bil färg distributionsföretag.

Måla Aluminum

Måla aluminium är en mycket enkel process som inte skiljer sig från målning någon annan yta. För fordonsindustrin ändamål är ett torrt pulverlackering process som vanligtvis används. Processen använder tryckluft för att belägga ytan med en pulverform av färgen. Färgen hettas sedan upp med lampor för att härda på ytan.

För gör-det-själv-projekt där en fabrik look är inte lika viktigt, kan du gå den billigare väg att spruta färgen på ytan med en elektrisk pistol. Du kommer att behöva tillämpa 3 till 5 lager, så att varje torka helt innan nästa. Du kommer också behovet av att tillämpa en högblank klarlack på slutet, som fungerar som målar enda lager av skydd mot effekterna av vädret.


Relaterade artiklar


Hur man säljer en begagnad bil på AutoTrader
hur man överlever som en rookie bilförsäljare
hur man byter en glödlampa strålkastare på en Chevrolet Colorado
hur du tar bort färgade anodisering
hur du sälja din begagnade bil på internet
Hur man säljer en begagnad bil på autotrader.com
hur man byter ett luftfilter i en 2000 Audi A6
hur man byter en Mercedes E-320 batteri
saker att fråga en bilförsäljare
hur man byter 1997 expeditionen tändkablarna