vad är skillnaden mellan bilbatterier?

vad är skillnaden mellan bilbatterier?

Bilbatterier finns i olika former, storlekar, typer och prisklasser. Det är viktigt att känna till grundläggande skillnader mellan olika typer av bilbatterier finns på marknaden innan de köper en som passar dig bäst

startbatteri

En SLI (start, belysning och tändning) batteri eller startbatteri finns i de flesta bensindrivna bilar och används för att starta motorn. Automotive startmotorer kräver stora mängder ström till start. Ett startbatteri, som består av ett stort antal av bly plattor, erbjuder en stor yta för maximal nuvarande produktion inom en kort tid. Denna höga nuvarande gör att bilen motorn att starta och driva i en kort tid.

Deep-Cycle Batterier

En djup-cykel batteri är också en bly-syra batteri av typ, som startbatteri, men skiljer sig från den i byggandet. Detta batteri används för att leverera ström för fordonsindustrin för att köra. De djupt cykeln batteri levererar ström under en längre tid, varefter måste den laddas. (Se referens 5)flera blyplattorna (även känd som den ledande "svamp") som finns i startbatterier skall ersättas med tjocka blyplattorna i djup- cykel batterier. Dessa tjocka solida plattor av bly i hög grad minska den tillgängliga ytan, och därför tillåta långsam laddning av batteriet och en mycket långsammare urladdning takt. Till skillnad från start batterier som kan ge omedelbar skurar av ström, ger djup-cycle batterier kontinuerlig leverans av ström till motorn för att köra.Detta batteri är idealisk för att leverera ström till bil, medan den är igång. Det bör inte användas för att starta, belysning och tända startmotorer, eftersom det kommer att skära ned livslängden på dessa batterier drastiskt.

hybridbil Batterier

En hybridbil använder batterier till bränsle bilen, som stöds av bensin som en sekundär energikälla, för att köra bil längre sträckor eller längre löptider. Hybridbilar använder antingen blybatterier, nickel-metallhydrid-batterier eller litiumjonbatterier. Bly-syra batterierna snabbt ersättas av de två sistnämnda på grund av den giftiga arten av bly. Litium-jon-batterier anses som framtidens hybridbil batterier eftersom de är minst giftiga i naturen. Nickel-metallhydrid batterier används i hybridbilar. Dessa batterier kan genomgå ladda-urladdningscykeln flera gånger innan de dör ut. Därför betraktas de ett perfekt val för hybridbilar.

Electric bilbatterier

Elbilar behöver batterier som producerar stora mängder ström. Batteriet ska ha en låg vikt för att minska belastningen på fordonsindustrin. Det bör ladda snabbt och inte vara känslig för skador på grund av upprepade ladda /urladdningar. Elbilar använder antingen nickel-metallhydrid-batterier eller litiumjonbatterier. Litium jon batterier alstrar ström av rörelser hos litium joner i en elektrolyt medium. De kan producera stora mängder ström. Men tar de lång tid att få laddas upp. Dessutom är utsläpp låg. Därför kan fordonsindustrin inte accelerera i snabb takt.

Truckbatterier

Också känd som en gaffeltruck, stationära batterier eller industriell djupurladdningsbatteri är ett batteri för framdrivning av ett kraftfullt batteri som framför allt används i elektriska fordon. Utmärker sig genom sin jämförelsevis höga energi /vikt-förhållande, effekt-viktförhållande och energitäthet är drivbatteri en mindre och lättare batteri som effektivt minskar vikten på elektriska fordon och förbättrar dess prestanda.


Relaterade artiklar


hur man byter en slutsignal på en Honda Accord
den genomsnittliga bilen batteriets livslängd
hur man installerar en stuga luftfilter på en Nissan Altima
hur man håller fåglar från att bygga bon på motorn i en bil under huven
anvisningar för byte av hjullager
hur man byter främre bromsbelägg på en 2001 mazda skyddsling
hur säkert hävert gas utan en sifon
hur du tar bort härdad vatten fläckar från auto speglar & glas
hur du tar bort glasyr i billack
hur man ladda ett helt urladdat batteri Altima bil