vad är en övre kulled?

vad är en övre kulled?

En övre kulleden är en av fyra kulleder att hålla ihop de främre hjulupphängningen med många moderna bilar. Enligt Mobil 1. com bilvårdsprodukter webbplats består en kulled i ett runt huvud stål del som roterar i en kopp-liknande stål hålighet. Kulleden är fylld med speciell långvarig fett på fabriken och förseglade för att hålla föroreningar. I många bilmärken har varje framhjul två kulleder som ansluter i styrspindeln till övre och undre länkarmar. Vissa suspension mönster har bara en kulled för varje framhjul.

två riktningar samtidigt

kulleder har den speciella förmågan att röra sig i två riktningar på en gång, sa Mobil 1 webbplats. Kulleder kan vrida upp och ner med framhjulen när de stiger och dopp på vägen, och samtidigt vridbart åt vänster eller höger som de främre hjulen snurrar som svar på ratten.

Kontroll kulleder

kulleder kan pågå i många år, men de bör inspekteras varje gång bilen går in för periodisk smörjning service, enligt Mobil 1 webbplats. Du bör kontrollera om de gummistövlar som tätar ut vatten och smuts är intakta. Om förpackningen är bruten eller borta, är kulleden antagligen i behov av utbyte. Om kulleden kan smörjas, använd endast smörjmedel som rekommenderas av tillverkaren.

Tecken på en dålig gemensam

Som kulleder slitage, toleranser mellan bollen och uttaget öka och det gemensamma blir lös. Bollen kan skramla i vägguttaget, orsakar en clunking buller och styrning kan bli slarvig. En sliten kulled också kan binda, vilket ger en stram plats i styrningen resor. Extremt slitna kulleder kan komma isär eller kick off, kollapsar hela främre hjulupphängningen.

Wear Indikationer

Några kulleder komma med slitageindikatorer att låta dig veta det gemensamma behöver bytas ut. Om din har inget slitage indikatorer, då måste man sätta bilen på en domkraft eller lyft och kontrollera stort spel i kulleder, sade Mobil 1 webbplats. Det finns särskilda verktyg för att mäta kulled spela. Men eftersom bilar har många olika uppskov inställningar bör du rådfråga din bil servicehandboken för en riktig boll gemensam inspektion förfarandet och säkert visst spel.

Byta kulleder

Ball ledplastik är inte en uppgift för casual gör-det-självare, sa Mobil 1 webbplats. I allmänhet innebär det jobb bort hjulet och hela bromsen församling bara för att få på kulleden. Du kan också ha att ta bort andra fjädringskomponenter. Kulleder i allmänhet är intryckta eller skruvas med kontrollgruppen. Du kommer antagligen behöva särskilda verktyg för att ta bort den gamla gemensamma och installera den nya. Eftersom varje bilmärke är olika, bör du få service manual som är specifika för ditt fordon innan du försöker en kulled ersättare.


Relaterade artiklar


hur man borra ett lås bilens bagageutrymme
hur man byter bromsbelägg på ett bakhjul
hur du gör din bil luktar nice
diy gmc lastbil reparationer
hur man byter bränsle filter i en GMC s15
chevy förorts bränslepump installationsinstruktioner
hur ändrar diesel filtret i en 2500hd 2007
hur du tar bort röret till EGR-ventilen på en 2001 miata 1.8l
hur ändrar bakre differential oljan i en 2002 Toyota Tacoma
Felsökning O2-sensorer i en ’94 4.0L Ford Ranger