hur man ändrar rotorn på en Honda CRV 2003

hur man ändrar rotorn på en Honda CRV 2003

Bromsen rotorer på en 2003 Honda CRV ska inspekteras under varje bromskloss byte. Skador på rotorer kan bero på att köra fordonet med slitna bromsbelägg som BROMSBELÄGGNING indikatorer skrapa mot skivorna för att varna föraren att bromsbeläggen är slitna till den punkt som kräver ersättning. Mål rotorer är grova och kommer att bära kuddar i mycket snabbare takt. Byt bromsrotortemperatur (n) när du märker betydande scoring

Du behöver:. .
Spruta eller kalkon baster
Rörtång.
Domkraft.
Pallbockar.
12 mm hylsa.
17 mm hylsa.
Ratchet.
Stjärnskruvmejsel.
Skruvmejsel.
Bromsfett.
Bromsdelar renare.
En handduk.
Bromsbelägg.
Rotor.
Tratt.
Bromsvätska.


1.
Lyft huven på CRV genom att dra spaken huven release under förarsidan instrumentpanelen.
2.

Ta bort huvudcylindern locket på höger sida av Hondas motor, nära brandväggen. Titta i behållaren. Om bromsvätskan är mer än 3 /4 full, ta bort hälften av vätskan med en spruta eller kalkon baster. Placera locket löst över toppen av behållaren.
3.
Lossa muttrarna på hjulet motsvarar rotorn du ersätter med rörtång från Hondas hjulet underhållssatsen. Om du inte har rörtång, använd en 17 mm hylsa och brytare bar.
4.
Lyft CRV med domkraften. Placera domkraften under karmen nära hjulet som ska servas. Placera pallbockar under axel riktade hjulet för stöd.
5.
Ta bort muttrarna och ta av hjulet.
6.
Ta bort de två stiften bromsok bild med en 12 mm hylsa och spärrfunktion. Skjut bromsok från bromsok fästet och vila den på styrarmen ovanför bromsen församling.
7.
Dra fjäderklämmorna bort från fästet för att ta bort bromsbeläggen från endera sidan av rotorn. Skjut kuddar från fästet.
8.
Bort de två skruvarna bromsok fästet med en 17 mm hylsa och spärrskaft. Skjut fästet bort från rotorn och ställ den åt sidan.
9.
bort de två rotorn fästskruvarna på framsidan av rotorns "top-hat" delen med nr 3 stjärnskruvmejsel. Den top-hat delen är upp mittdelen av rotorn.
10.
Skjut rotorn bort från hjulnavet hand. Ta tag i skivan på båda sidor och vicka den fram och tillbaka för att ta bort skivan.
11.
Spray bromsdelar rengöringsmedlet på den nya rotorn och torka den ren med en trasa handduk för att ta bort packning olja.
12.
Placera ny rotor på hjulet bultarna och skruva i de två fästskruvarna.
13.
Ta bort bromsbelägg guide hängslen från bromsoket fästet. Använd en flat skruvmejsel om du inte kan ta bort dem för hand. Rengör hängslen med broms delar renare och en handduk.
14.
Tillbaka hängslen på bromsok fästet.
15.
Ansök anti -skrika bromsfett den nya shims och fäst dem på den nya bromsbelägg. Applicera ett tunt lager bromsfett till hålen på fästet hängslen.
16.
Placera bromsok fästet över rotorn och skruva på bultarna bromsok fästet med 17 mm hylsa och spärrfunktion . Placera den nya bromsklossar och shims i spåren av fästet på båda sidor om den nya rotorn.
17.
Placera C-klämman över bromsok kolven och baksidan av bromsok . Skruva fast klämman handtag att tvinga kolven i sidan av oket.
18.
Byt bromsbelägg fjäderklämmorna till kuddar och fäste.
19.
Placera
av bromsok över bromsbelägg och fäste. Skruva i bromsoket bilden stift med 12 mm hylsa och spärrskaft.
20.
Tillbaka hjulet på hjulbultarna och skruva på muttrarna för hand.
21.
Lyft Honda med domkraft och tag bort domkraften. Sänk fordonet till marken och dra åt klackarna med däcket järn eller 17 mm hylsa och brytare bar. Återgå till motorrummet.
22.
Lyft huvudcylindern lock och placera en tratt i behållaren. Fyll behållaren med bromsvätska tills den når hela linjen på behållaren. Ta bort tratten och ersätta huvudcylindern locket. Stäng CRV huva.


Relaterade artiklar


hur man kan bli av en mögel lukt i en koffert
taurus cv gemensamma avlägsnande
hur man rent bränsle spridare & system intag
Hur får jag mascara ur bil klädsel?
hur man byter olja för automatiska växellådor på en Honda
hur man byter dimstrålkastarna på en 2001 Pontiac Montana
hur man tar betalt en katana 750 batteri
hur man byter Serpentine belt i en ’98 jeep
hur man ändrar bromsbelägg på en 97 Subaru
Hur gör jag ren trasa bilklädslar?