tecken på att en bil behöver en Stämma

tecken på att en bil behöver en Stämma

Bilar har ett sätt att berätta för oss när en TuneUp behövs. Vanligtvis finns det tecken på att göra dig medveten om att det sker en förändring i bilens beteende. Nyckeln till att undvika dyra reparationer är att känna igen dessa tidiga tecken och korrigera dem omedelbart. Det är viktigt att du vet hur ditt fordon fungerar, så att du snabbt kan identifiera tecken på en TuneUp.

Steering

Om du upplever en skrikande ljud när du vrider på ratten, kan detta vara ett tecken på låg Styrservoolja nivå. Kontrollera oljestickan för att se du behöver lägga mer vätska till rätt nivå. Om det finns ett gnisslande ljud eller stelhet när du vrider på ratten, ta bilen till en mekaniker omedelbart. Den Styrservoolja nivå bör kontrolleras regelbundet, speciellt om du kör långa sträckor. Om nivån är ovanligt låg, kontrollera under bilen på tecken på läckage.

Motor

Några tecken kan tyda på att bilens motor måste kontrolleras av en certifierad mekaniker. Några av de vanligaste tecknen på motor problem är svårigheter när de försöker starta bilen, lyser "Check Engine" lysa på instrumentpanelen, dålig acceleration, maska eller dålig bränsleekonomi. (Se referenser 1 under "Motor" avsnitt)

Bromsar

bromsvätska bör vara toppad som en del av TuneUp. Bromsvätska Behållaren har en lägsta och en högsta nivå märket. Vätskan bör inte vara lägre än den lägsta markeringen. Den rekommenderade nivån bör vara så nära det högsta betyget som möjligt. Ibland när bromsvätskan är låg, är det en indikation på att det finns ett läckage i bromssystemet eller bromsklossar är slitna.

Transmission

När en sändning behöver en TuneUp, kan du uppleva ett antal varning skyltar. Vissa tecken kan tyda transmissionsfel eller något som lätt kan fastställas. Några varningssignaler är en försening vid växling från neutral att köra, en abrupt ryck vid växling mellan växlarna eller du kanske inte kan växla under normal acceleration. (Se referenser 1 under "Transmission" avsnitt)


Relaterade artiklar


hur kontrollerna av transmissionsolja nivå i en Dodge Caliber
hur man byter tändstift på en 2002 fyrcylindrig Santa Fe
Felsökning bildäck kassett
hur man byter bränsle filter i en GMC s15
hur man kan bli av sorkar i vår bil
hur du ändrar bränslefiltret på en 1997 Nissan Altima
vad är symptomen på en död startmotorn på en 1987 Jeep Wrangler?
Hur får man bort metallen locket från en tändkabeln?
hur du fyller krockkuddar på en husbil
hur man målar tankar motorcykel gas