hur man rengör bilen tyg

hur man rengör bilen tyg

Du kanske inte ens inser hur mycket smuts kan ansamlas i bilens tyg. Från vanlig daglig användning till leriga skor, mat och damm, kan bilens tyger också dämpat väsentligt från deras ursprungliga glans. Få din bil professionellt detaljerad är ett val utan en mattvätt kan vara slut på din budget. Lyckligtvis är det lätt att rengöra bilens tyg hemma utan dyra eller kommersiell kvalitet material

Du behöver:. .
Vakuum med slangfästet
Hairspray.
Pappershanddukar.
Oljebaserad smörjmedel.
Bilklädslar renare.
Tvättlappar.
Sprayflaska.
Tvättmedel.


1.
Töm bilen av någon skräp eller andra föremål. Ta din golvmattor och alla klädslar ur bilen och slog dem att släppa lös smuts. Du kan tvätta klädslar i en maskin tvättmaskin och torktumlare. Dammsug golvmattorna och ställ dem åt sidan.
2.
Vakuum din bil tyg med en slang bilaga. Lita inte på att helt enkelt damning av herrelösa smuts. En bra vakuum kommer att ta bort smuts, hår, mat och smuts från hörn, mellan veck era platser, och överallt annars papperskorgen kan gömma sig i bilen.
3.
bort alla synliga fläckar från bilen tyg med plats renare. Olika åtgärder fungerar för olika fläckar. Exempelvis kan du ta bort bläcket fläckar genom att spraya hårspray på materialet och torka med hushållspapper. Ta bort krita fläckar genom att skrapa bort de återstående krita bitar, sedan strö på en oljebaserad smörjmedel som WD-40. Torka bort med en trasa.
4.
Spray bilklädslar rengöringsmedel direkt på fodret. Låt det sitta i flera minuter innan du torkar bort den med en varm, fuktig trasa. Du kan också använda en mjuk borste för ett mer nötande och genomträngande skrubba till materialet. Många bilklädslar städare kommer med en borste genom munstycket.
5.
Använd vanliga tvättmedel för golv och headliner på din bil. Tvättmedel är effektiv för alla tyget i din bil och är billigare än klädsel renare, men det är inte så bekvämt eller tillförlitlig. Fyll en sprayflaska med en del rengöringsmedel till tre delar vatten och skaka väl före användning. Torka bort med en trasa eller borste som med klädsel renare.

Tips och varningar


 • Låt tyget torka genom vädring ut i solen eller torka med en hårtork.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan få diagnostiska koder för en 2000 Cadillac
  hur du tar bort remskivan från servopumpen på en sunfire
  hur man ändrar generatorn på en Dodge 2500 diesel
  hur man installerar trumbromsar på en 1973 Camaro
  hur man spola transmissionsolja i en taurus
  hur man byter ventilen filtret i en 2007 Acura MDX & RDX
  hur man byter en PCV ventil i en Honda Civic
  Chevrolet Corvette reparationsinformation
  hur du tar bort innerdörrar trim på en 2001 Passat
  hur man byter en svans glödlampa på din ford explorer