hur man kan bli av en cigarett lukt i en bil

hur man kan bli av en cigarett lukt i en bil

Alla älskar doften av en helt ny bil, men inte många som en som luktar cigarettrök. Det finns flera sätt att bli att bilen av lukten. Naturvårdsverket varnar för att "tillgängliga vetenskapliga bevis visar att vid koncentrationer som inte överstiger folkhälsan, har ozon liten potential för att ta bort inomhusluften föroreningar" och stödjer inte ozon generatorer, men det finns många andra sätt att undanröja denna cigarett lukt. Från enkla husgeråd till produkter som tillverkas speciellt för lukt maskering eller eliminering, bör det finnas ett för att befria bilen av cigaretten lukt.

Du behöver:
Bil
. Klädsel schampo.
Matta shampooer.
Vit vinäger.
Bakpulver.
Aktivt kol.
Lukt Eliminator spray.
Torktumlare ark.
Kaffebönor.


1.
Shampoo bilens interiör, inklusive mattor, möbeltyger och mattor, med en god kvalitet klädsel schampo som syftar till att eliminera lukter.

2.
Skölj alla hårda ytor och askfat i bilen med vitvinsvinäger. Den ättika lukt kommer att försvinna snabbt.
3.
Gnid bakpulver i möbeltyg och matta efter att de har torkat ordentligt. Lämna i så länge som möjligt, då vakuum ut.
4.
Fyll koppar med bakpulver eller fuktiga aktivt kol och lämna kopparna i koppen innehavare av bilen för ett par veckor att absorbera kvarvarande lukt.
5.
sidor torktumlare mjukmedel ark under bilsäten eller plats öppen behållare med bönor kaffe på golvet och säten. Bilägare plågas av lukt cigarettrök prövat dessa metoder med varierande framgång. De tenderar att maskera dålig lukt snarare än eliminera dem men skulle kunna fungera i en bil med begränsad rök lukt. Denna tillfälliga fix kan också vara en snabb lösning om du bara använder bilen för några dagar, till exempel en hyrbil.
6.
Spritz kupén med en lukt eliminatorn spray finns i städning utbudet gången i snabbköpet. Huruvida sådana sprejer eliminera lukt eller bara mask är det ännu inte bestämts. Produkter som tillverkats speciellt för att eliminera lukter såsom cigarettrök omfatta AtmosKlear och Ozium. Båda hävdar att utrota snarare än mask lukter. De är säkra att spraya på alla ytor i bilen. Medan produkter är registrerade hos EPA, har Naturvårdsverket sagt: "Detta nummer hjälper EPA identifiera de specifika anläggning som producerar produkten. Visningen av detta nummer innebär inte att EPA godkännande eller föreslå på något sätt EPA har funnit att produkten skall vara antingen säkert eller effektivt. "

Tips och varningar


 • överväga att ta bilen till en professionell detailer med erfarenhet eliminera lukter. Många gånger är det värt kostnaden, och det eliminerar behovet av bilägaren kämpa med jobbet själv.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter glödlampor på en 1998 corvette
  hur reparera spricka i en vinyl streck
  hur man byter en halogenlampa på en 1989 Dodge skugga
  hur man installerar en EGR ventil på en 1997 Nissan Maxima
  hur man bygger en motorcykel ram
  hur du ändrar bränslefiltret på en 2006 VW Jetta
  hur man byter broms rotorer på 2001 dodge intrepid
  hur man rengör EGR ventiler på en oändlighet G20
  hur man byter olja i en 2007 Honda hybrid
  hur man ger ut & byta reservdäck i en 1997 Nissan Quest