hur man byter strålkastaren glödlampor

hur man byter strålkastaren glödlampor

Strålkastare glödlampor är en viktig del av ditt fordon, utan dem, skulle du inte kan se att köra på natten eller vid dåligt väder. I flertalet stater, är det olagligt att köra din bil i dessa villkor utan strålkastare. Därför måste du byta ut din felaktiga strålkastare lampor så snart som möjligt. Inte bara se det här din säkerhet när du kör, kan det hindra dig från att få dras över och ta emot en biljett. Flera typer av strålkastare lökar och uppställningar strålkastare finns, men att ersätta förfarandet är i huvudsak samma i varje.

Du behöver:
Handskar (valfritt)
. Skruvmejsel eller hylsnyckel (tillval).
Byte strålkastare lampa.


1.
Titta i din instruktionsbok för att se vilken typ av ersättning lampa du behöver. Kolla i index ligger på baksidan av häftet, titta under "Lökar" och bläddra till den angivna sidan. Några vanliga glödlampan typer för fordonsindustrin strålkastarna är H7 och 3457, men den specifika glödlampa beror på ditt fordon. Om du inte har en manual, eller inte kan hitta informationen i manualen, besök Sylvania resurs att titta upp lampan för ditt fordon.
2.
Se till att din motor är avstängd och öppna bilens huva. Titta bakom strålkastarenheten. Se om baksidan av monteringen är tillgänglig. Om det är, kan du ersätta förmodligen strålkastaren lökar utan att ta bort församling. Om detta är fallet, kan du se baksidan av glödlampa eller en täckplatta. Om området är alltför trångt att komma åt kräver strålkastare montering bort.
3.
Ta bort strålkastarenheten. Detta förfarande varierar mellan fordon. Leta efter två eller tre stift på toppen av församlingen. I detta fall kan du lyfta stiften till att frigöra strålkastarenheten och dra församlingen framåt för att komma åt baksidan. Om du inte ser stift, leta efter bultar eller skruvar och ta bort dem lämpligt verktyg, som är oftast en hylsnyckel eller skruvmejsel.
4.
Avlägsna glödlampan från strålkastaren montering. I flesta fall kommer du att slå bara på lampan om en tum till vänster för att låsa upp den, den andra fall är glödlampan hålls på plats av en metall fjäder eller ett klipp. Om så är fallet, dra tillbaka fjädern eller klippet att släppa lampan.
5.
Dra ut glödlampan ur dess elektriska sele, och sedan koppla den nya lampan i selen. Om du inte behöver byta lampa inte har en plugg, så kommer du helt enkelt Dra glödlampan rakt ur hållaren och sätt sedan in den nya lampan. Men de flesta strålkastare lökarna har egna anslutningar som ansluter direkt i selen.
6.
Omvänd ordning du följde att åter sätta in strålkastarenheten i fordonet, om tillämpligt. Var noga med att dra åt skruvar, eller byt stiften vid behov.

tips och varningar


 • Vidrör aldrig glaset på en strålkastare lampa. På de flesta lökar, kan du hålla på plast-anslutning. För glödlampor utan en anslutning, handskar.


 • Relaterade artiklar


  vad är en rocker panel på en bil?
  auto mekaniska verktyg
  hur man byter en bränslefilter i en 1980 Oldsmobile
  hur du ändrar överföring filtret på en Ford Focus
  hur man byter tändstift på en Pontiac Montana
  hur man tar betalt odyssey batterier
  hur man mäter storleken däck fälg
  hur man använder en dremel för att polera aluminium
  hur du ändrar bränslefiltret på en 1999 Kia Sportage
  hur man tar hand om vinyl toppar på en automatisk