hur du fyller krockkuddar på en husbil

hur du fyller krockkuddar på en husbil

De flesta husbilar är så tunga att fjädringen behöver ytterligare bidra till att hålla hjulen i rätt kontakt med marken över ojämna vägar och samtidigt hålla i chassit från att bottna ut på uppskov. Det är där krockkuddar spelar in. Placerad mellan chassit och bladfjädrar, luften väskor erbjuda ett extra lager av flytkraft och stötdämpning för den tunga husbilen. Precis som med husbilar däck, måste du dock bibehålla rätt lufttryck i alla tider för krockkuddar ska fungera korrekt.

Du behöver:
Luftkompressor


1
Leta reda på luftventilen för airbagen systemet. . . Vanliga montera områden för luftventiler omfatta den bakre stötfångaren eller inne i bränslet fylla luckan. Om du inte hittar din i någon av dessa platser, klättra under husbilen, leta reda på krockkuddar i den bakre bladfjädrar systemet och följa raderna gummi luft till luft ventil.
2.

Ta bort spindeln locket från luftventilen för hand och lägger den åt sidan där du inte kommer felplacera det.
3.
Ställ lufttrycket i krockkuddar med luften kompressor. Du kan använda antingen ett hem kompressor eller den typ som finns vid vissa bensinstationer eller stannar lastbil. Installera ventilspindeln locket när du är klar.

Tips och varningar


 • lufttryck specifikationen för just din husbil kommer att variera beroende på vilken typ av husbil, brutto fordonets vikt och visst märke och modell av krockkuddar installerat. Om det inte finns någon specifikation klistermärke placeras nära ventilen, titta på airbags själva eller kontakta din lokala center RV bruk för korrekt specifikationer innan du fyller systemet krockkudden.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter MAF sensorn på en 2007 Ford Expedition
  hur man fixar ljuset kontrollera motorn på 1995 Lexus
  hur du ändrar gasfiltret på en 1998 Honda Odyssey
  alternativ till däck
  hur man ändrar den bakre bromsbelägg på en 2002 Volkswagen Beetle
  bil lagringsmöjligheter
  Hur vet jag om min rotorer behöver bytas?
  hur man rengör en kran system
  hur ändrar packningen oljetråget för en 2002 Pontiac Grand Am
  hur man byter ventilen filtret i en 2007 Acura MDX & RDX