hur du ändrar bränslefilter för MX5

hur du ändrar bränslefilter för MX5

Mazda MX5, eller Miata som den kallas i Nordamerika, är en liten tvåsitsig sportbil med en nedfällbar sufflett. Den MX5 infördes som en 1990 modell och var fortfarande i produktion och med 2010. Den Miata MX5 produceras i relativt få antal jämfört med andra modeller, och hade inte förändrats mycket under åren. Detta innebär att du kan köra en mycket äldre modell utan att vara omodernt. För att hålla din Miata MX5 prestanda så bra som dess utseende, byt bränsle filtret regelbundet

Du behöver:
platt blad screwdriverPliersRagReplacement bränslefiltret.


1.
Starta motorn. Leta reda på stora gula ledningar kontakten (detta är den bränslepump relä) under instrumentbrädan nära rattstången. Dra ur kontakten isär. Låt motorn köra vidare tills det slutar på egen hand, vilket depressurizes bränslefiltret. Vrid nyckeln av. Anslut bränslepumpen Reläanslutningar ihop tills helt insatt.
2.
Krypa under passagerarsidan av den bakre stötfångaren och leta reda på bränslefiltret locket, som är gjord av svart plast. Ta bort plasten skruvarna med en skruvmejsel och ta bort skyddet. Placera skruvarna och locket åt sidan.
3.
Leta upp bränslefiltret, som ska avslöjas efter avlägsnande av omslaget. Tryck på de två flikarna på slangklämman (en på varje sida av filtret) med en tång och dra av klämman från filtret. Dra bränsleledningar bort filtret. Använd en tång för att lossa linjer från filtret om nödvändigt, men inte skadar bränsleledningar. Ha en trasa till hands för alla bränslespill.
4.
Observera riktningen av flödet pilen på det gamla filtret och dra den rakt ut från fjäderfäste hand och kasta den. Push ett nytt filter i fästet tills det snäpper på plats. Kontrollera flödet pilen på det nya filtret går i samma riktning som den på det gamla filtret.
5.
Skjut bränsleledningar på varje ände av bränslefiltret tills helt insatt . Tryck ihop flikarna på varje slangklämma och skjut tillbaka dem på plats med en tång. Starta motorn och kontrollera att filtret kopplingar läcker. Flytta slangklämmor om det behövs. Stäng av motorn. Byt ut bränslefiltret locket och dra åt skruvarna med en skruvmejsel.

tips och varningar


 • Innan detta förfarande, se till att släppa ut trycket i bränslesystemet. Annars kan du få besprutas med bränsle när du tar bort bränsleledningarna från bränslefiltret.


 • Relaterade artiklar


  hur man använder verktyget makt sonden
  Vilka är tecknen på en sprucken oljetråg?
  hur man fixar ett bälte på en 1999 Ford Taurus
  hur du återvinner bilbatterier
  hur man rengör bilen fläckar
  hur man byter en startmotor på en 1991 chevy 1500
  hur man justerar bromsarna på en motorcykel
  hur man använder rätt olja auto motor
  hur du lägger freon till en Nissan
  vad är underhållet för en 2004 Toyota Tacoma v6?