grunderna i en fettspruta

grunderna i en fettspruta

Maskiner skall ha smörjning för att fungera smidigt. Varje del av utrustningen har särskild smörjning krav. Vissa maskiner kräver användning av tunga fett för att göra de rörliga delarna fungerar. Det är där fettpistolen kommer in här speciellt verktyg fäster en öppning i utrustning, och infogar fett inuti. Eftersom fett är mycket tyngre än olja eller andra smörjmedel, går lite långt

Funktion

En fettspruta tips har en kvinnlig kopplet som sitter fast på utrustning. Den manliga koppel som man fäster eller fett zerk, har en speciell boll spets. När fettpistolen skjuter in fett i bollen på zerk, öppnas bollen och låter fett flöda in i maskinen. När fettpistolen drar sig undan från fett zerk, stänger bollen för att hålla främmande material ur maskinen.

Typer

Fettpistol typer erbjuder ett antal olika sätt att leverera fett i maskiner. Pistolgrepp och hand stilar grepp är lätta att hantera. Luftdrivna och batteridrivna maskiner göra processen kort med smörjning utrustning och inte kräver repetitiva rörelser att använda. Den enklaste typen av fett pistol är spaken typ, som använder en hävstång som en pump för att extrahera fett från pistolen. Varje typ av fettspruta kommer med olika fyllning metoder. Vissa fylla genom undertryck från ett stort badkar av fett. Andra använder sig av en förfylld fettspruta patron som passar inne i eldstaden.

Överväganden

När man köper en fettspruta, är det viktigt att veta var fett zerks är på utrustningen. Om de gör det lätt kan fettpistolen har en rak munstycke. Annars gör en flexibel munstycke smörjning svåra att nå fett zerks lättare.

Varningar

För mycket fett kan skada utrustningen. Den tekniker som gäller fettet måste veta exakt hur mycket fett som ska infogas i utrustningen. Om han ser fettet komma tillbaka ut ur zerk eller andra öppningar, finns för mycket fettet i beslaget. Det är också viktigt att använda rätt vikt fett för en viss montering. Etiketter om fettpistolen kan bidra till att göra detta möjligt. Föroreningar i fett kan också orsaka problem. Fettpistolen bör ha ett tak för den när den inte används.

Safety Training

Även driften av en fettspruta är ganska enkel, den som driver en bör ha en viss grundläggande säkerhetsutbildning. Är det viktigt att hålla fingrarna borta från rörliga delar, framför allt spaken, eftersom det kan nypa fingrar. Om en PIN-typ zerk är i bruk, är extra noga med nödvändigt för att hålla av misstag injicera fett i teknikerns fingrar eller händer. Om det händer skulle han först söka hjälp omedelbart.


Relaterade artiklar


hur man rengör vinyl tyg
hur man hittar utomhus koder lacken
hur man byter ett bälte servostyrning i en 1979 corvette
hur ändrar bränslefiltret i en Lexus ls400
hur man rengör en repad lins plast bil
hur man rengör bilen vinyl
enkla instruktionerna för att ändra en pan GM olja
plast bensintank reparation av läckor
Hur man testar syresensor på en 1994 toyota 22re
hur man rengör ett AEM dryflow filter