Vilka är funktionerna på en diod i en generator?

Vilka är funktionerna på en diod i en generator?

Du behöver:
stjärnskruvmejsel
. Byte H3 glödlampa.

Likriktare dioder finns elektronisk utrustning som tillåter elektrisk ström att flyta i en riktning. På grund av denna elektriska egendom, är dioder används för att konvertera växelström elektrisk energi till likström elektrisk energi. I en bil elektriskt system, kan dioder finns på flera ställen, bland annat generatorn. Generator dioder utföra tre viktiga funktioner för fordonsindustrin avgiftssystemet.

Konvertering från AC till likström

En generator omvandlar mekanisk energi till elektrisk energi genom att skapa en variabel elektromagnetiskt fält. Detta fält är induceras i generatorn lindningar, och skapar en växelström signal. Men de elektriska enheter i bilen kräver direkt nuvarande elenergi.Den elektriska energi som passerar genom en anordning som kallas en likriktare, som består av sex eller fler dioder . Likriktaren omvandlar växelström energi som produceras av generatorn till likström energi bil kan använda.

Feedback Preventer

Ibland, vissa elektriska delar misslyckas. Om en del misslyckas plötsligt finns det vanligtvis en kort explosion av energi matas tillbaka in i elsystemet. En säkring skyddar vanligtvis flesta elektriska komponenter från feedback, men det är generatorn inte typiskt skyddas av ett säkringskretsEftersom dioder tillåter endast elektrisk ström att flöda in. en riktning, färdas energi feedback så långt som till dioder, men inte i generatorn i sig. Generatorn blir då isolerade från all energi avkastning som kan skada generatorn.

Rätt polaritet för laddning av batteri

Eftersom dioder tillåter elektrisk ström att flyta i en riktning, polariteten på likström elenergi vid ena änden av dioden kedjan är alltid positiv, medan i andra änden av kedjan, är polariteten negativ.För ett batteri för att ladda medan en generator är i drift, energi Batteriet får vara som matchade polaritet (positiv till positiv, negativ till negativ). Dioderna i en likriktare fungera som en enkelriktad backventil så att polariteten förblir oförändrad medan du laddar batteriet.


Relaterade artiklar


information om dieselmotortekniken
vad är fläktremmen hussvamp?
hur man målar rostiga stålfälgar
hur man installerar en 240SX termostat
hur snabbt gör däcken slits?
hur man kan kontrollera diesel glödstift
hur man byter en ljuddämpare rem
hur man installerar sidomarkeringslyktor på en 350z
hur man byter bromsbelägg på en Chevrolet Silverado
hur man stänger av "check engine" ljus i en 1992 toyota pickup