hur man rengör auto vinyl

hur man rengör auto vinyl

Att upprätthålla en ren bil kräver mer än bara planerade resor genom drive-thru tvätthall. När du kör runt i stan alla ser på utsidan av bilen, men man tittar på insidan varje gång du kör. Bra inre underhåll förbättrar livslängd invändiga komponenter på din bil, och att välja rätt produkter och tekniker att ta hand om olika ytor är viktigt. Auto vinyl är en yta som kräver rengöring och skydd för att hålla det i toppform i många år framöver.

Du behöver:
Microfiber rengöringsduk
. Mini tvåvägs detaljer borste.
Vatten sprayflaska.
Insida Protectant spray.
Vinyl Cleaner spray.


1.
Torka av alla vinyl ytor och komponenter streck med en torr mikrofiberduk rengör trasa bygga upp. Flera handdukar kan behövas för mycket damm uppbyggd.
2.
Rengör alla sömmar, sprickor och ventilationsöppningarna med hjälp av en tvåvägs detaljer borste för att frigöra damm och skräp från dessa områden. Torka bort uppbyggd med en torr mikrofiberduk rengör handduk.
3.
Spray vinyl ytor lätt med vatten. Torka med en ren mikrofiberduk handduk för att rena och torra.
4.
Spray en insida skyddsmedel på komponenter vinyl instrumentbrädan. Använd inte denna spray på vinyl säten. Undvik att spruta rakt in i ventiler och andra öppningar bindestreck och inte över-mätta ytan. Torka bort skyddsmedel med en ren handduk mikrofiber.
5.
Rengör vinylsäten med en läder och vinyl renare som är avsedd för klädsel. Spray eller torka av renare lite på sätena. Gnid renare i sätet och torka bort med en ren handduk mikrofiber.

Tips och varningar


 • Undvik Protectant sprejer som innehåller silikon. Silikonet kommer att locka damm och lämna en oljig återstod och med tiden silikon kan bygga upp och orsaka gulfärgning av vinyl ytor.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bromsbelägg på en Nissan Pathfinder
  hur du tar bort ett däck från fälgen med en TPM-sensor
  hur du ställer in en skiftnyckel mikrometer vridmoment
  hur man installerar tändstift i en 2001 Ford F150 5.4L
  hur man kan bryta ner ett däck från fälgen
  hur man byter en startmotor på en 1991 chevy 1500
  bil möbelrengöring
  tuggummi bort från en bil
  hur man stänger av ljuset kontrollera motorn på en 2000 Mazda B4000
  hur ändrar bränslefiltret i en oldmobile huggare