hur man byter bakre bromsarna på en Passat

hur man byter bakre bromsarna på en Passat

VW Passat har varit en populär sedan sedan starten som kombinerar en stark utveckling och hög kvalitet tysk ingenjörskonst. Som med alla bilar, men med bibehållande av Passat tar pengar och kostnaderna för även rutinunderhåll som tune-ups och oljebyten lägga upp. Bromsarna ska inspekteras och bytas regelbundet, ett jobb som kan göras i ett par timmar av en professionell mekaniker eller av ägaren med rätt verktyg och tillvägagångssätt

Du behöver:.
Floor jackJack standsSocket set och ratchetBrake cleanerRagsBrake fluidAudi bromsok toolBrake kuddar.


1.
Lossa bakhjulet hjulbultarna med däcket järn. Lyft den bakre delen av Passat med en god kvalitet domkraft och sänka den sakta och säkert på ett par pallbockar ställas under den bakre delen av bilen i rätt stöttning poäng.
2.

Ta bort muttrarna på bakhjulen och ta av hjulen, ställa dem åt sidan. Spraya broms renare på bromsen komponenter och torka ned allt med en trasa. Detta kommer att innefatta bromsok, rotorn och närbelägna delar.
3.
hitta och ta bort bromsoket bultar, som ligger på toppen och botten av bromsok mot hjulhuset. Använd en hylsa att ta bort dessa, medan du håller inombords muttern med en öppen nyckel för att lossa bultarna. Ställ bultarna åt sidan.
4.
Skjut bromsok från rotorn. Knyt bromsok till en närliggande chassi eller avstängning komponent med en bit tråd så att det inte finns någon tyngd på den mjuka bromsledningen, som kan skada den.
5.
Koppla bromsbelägg Slitagevarnare från bromsbelägg. Ta bort bromsbeläggen, en från bromsok och ett som fortfarande borde vara på bromsok fästet. Spraya bromsok och fästet med broms och torka dem med en trasa.
6.
Ta av locket för bromsvätskebehållaren i motorrummet. Ta bort cirka u00BD-tums av bromsvätska från behållaren. Placera verktyget bromsok kolven på kolven i bromsoket och vrid verktyget så att det driver och vänder kolven i bromsoket. Montera de nya bromsbeläggen i samma inriktning som de gamla har installerats.
7.
Anslut bromsledningen pad sensor. Skjut bromsok över rotorn. Installera om bromsok bultarna med sockel och spärrfunktion. Upprepa stegen ovan på andra sidan av bilen. Sätt tillbaka hjulen och sänk fordon till marken. Fyll i bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska. Pumpa på bromspedalen tills den känns fast.


Relaterade artiklar


hur man rengör ett solskydd
hur du tar bort bil-lim
hur man rengör en EGR-ventil på en Ford F150
hur ändrar bränslefiltret i en oldmobile huggare
hur man ladda ett helt urladdat batteri Altima bil
hur ändrar transmissionsolja i ett 99 toyota corolla
hur man borra registreringsskyltar
hur man blöda ett element på en 2000 neon
hur du ändrar inredningen glödlamporna på en kavaljer
hur man installerar slangar på en förgasare