hur man använder en bubbla balansblock

hur man använder en bubbla balansblock

En bubbla balansaxel är det gamla vanliga sättet att balansera fordonsindustrin däck. De flesta moderna garage och affärer däck använda den mer exakt teknik av spin balansering, men äldre bubbla balansblock fortfarande kan göra en adekvat jobb. De är i princip modifierade nivåregleringsanordningar för däck och arbeta enligt samma princip som ett vattenpass användningsområden. När däcket är ordentligt balanserat, kommer bubblan på hjulbalanseraren direkt i mitten av en markerad bubbla indikator, precis som en bubbla i en nivå visar en plan yta.

Du behöver:
Automotive weightsHammer balansera hjul


1
Fyll ett däck på en fälg till rätt lufttryck som anges på däcksidan <. . . br>
2.
Placera hålet centrum kanten på och över bubblan Käglan. Denna kon kommer att vara avsmalnande och kommer att möjliggöra fälgen hålet, på praktiskt taget alla däck, för att sitta säkert på konan.
3.
Läs bubblan indikatorn i mitten av Käglan. I nästan alla fall kommer bubblan vara flytande väl åt sidan för att visa en obalanserad däck.
4.
Balans däcket genom att bubblan flyttar direkt till centrum av indikatorn. Plocka upp två hjul vikter och placera dem på sidan av däcket som är närmast bubblan. Detta kommer något tips däcket uppåt och orsaka bubblan att röra sig mot mitten av indikatorn.
5.
Flytta vikterna längs sidan av fälgen tills bubblan är direkt centrerad. Detta kommer att bli en trial-and-error förfarande, som ni kanske använda tyngre eller lättare vikter och placera dem på olika platser runt däcket. När bubblan fortfarande direkt i centrum av indikatorn, har du hittat rätt position och viktfördelning.
6.
Använd din hammare för att säkra vikter till kanten på exakt positioner som du har bestämt. De flesta bilar vikterna fälg klipp som pundet lätt på kanten kanten. Vissa vikter är självhäftande och kan bokstavligen ha fastnat på plats.
7.
Vänd på däcket över på bubblan balansblock, och upprepa proceduren.

Tips och varningar


 • Arbeta alltid med två vikter på en gång. Detta ger dig flexibilitet att flytta dem runt kanten för exakt bubbla balansering.
 • Lås alltid balansblock innan man lägger ett däck och fälg på Käglan.


 • Relaterade artiklar


  borttagning instruktioner för en 2003 satsning bränslefilter
  gör det själv instruktioner för bilklädslar
  hur man rengör ytan rost
  underhåll som krävs av en Toyota Camry
  positiv drivrem information
  hur du installerar en 2002 Camry Solara luftkonditionering filter
  hur du tar bort katalysatorn från en vibe
  hur du tar bort kolavlagringar
  plast bensintank reparation av läckor
  hur man ändrar bromsbelägg på en 2006 f-150