hur man ändrar 2006 Toyota Sienna transmissionsolja

hur man ändrar 2006 Toyota Sienna transmissionsolja

Toyota Sienna är en framhjulsdriven minibuss. Överföringen vätska i Sienna bör ändras regelbundet för att säkerställa att överföringen inte lider av slitage och fortsätter att fungera. Motorn i denna bil är installerat i sidled, så att överföringen kan hittas på vänster sida av motorrummet. På undersidan av överföringen, måste en kvadratisk metallplatta tas bort för att först tömma transmissionsolja

Du behöver:. .
Domkraft
2 pallbockar.
Ratchet.
17/32 tums uttag.
Tratt.
3 1 /2 liter Vv341 typ F transmissionsolja.


1.
Lyft främre delen av Sienna med hjälp av en domkraft. Stöd front med pallbockar. Placera dräneringstråget under torget plattan på undersidan av transmissionen.
2.
Lossa bultarna runt kanten på brunnens plattan med en spärr och uttag tills vätska börjar rinna ut ur överföringen. Låt alla transmissionsolja rinna ned i pannan, dra sedan åt bultarna på avloppet plattan tills de sitter ordentligt.
3.
Ta bort tråget från under Sienna. Använd domkraften för att höja den främre och ta bort domkraften från under Sienna, sedan sänka den främre till marken.
4.
Öppna huven och ta bort det röda handtaget oljestickan från överföringen. Sätt en tratt i röret som håller mätstickan, häll sedan färska transmissionsolja i växellådan. Ta bort tratten och ersätta oljestickan till transmissionen. Stäng huven.


Relaterade artiklar


hur man justerar bromsarna på en motorcykel
Hur får man en hävert gå
taurus cv gemensamma avlägsnande
hur du beställer & ersätta tändkablarna för en 1992 saturn
hur man fixar repor på billack
hur du ändrar bromsarna på en 2002 Dodge Stratus
hur du tar bort spolpaketet på en mkv
instruktioner för att ersätta en fläktrem
beskrivning av hussvamp i däck
Ford Expedition fläktmotor avlägsnande