hur du ändrar gasfiltret på en 2000 Yukon

hur du ändrar gasfiltret på en 2000 Yukon

GMC Yukon använder en in-line-bränslefilter att skydda motorn mot skräp och sediment som kan finnas i bensintanken. När filtret blir igensatt, måste den bytas ut för att se till att trucken blir bra bränsleekonomi och använder all kraft trucken är kapabel till. Det rekommenderade intervall för att ändra ut filtret är 30. 000 till 40. 000 miles. Detta kommer att säkerställa eventuellt avfall och sediment som får få sög i bränsleledningen når inte motorn
1.
Se till Yukon parkeras på en plan och jämn yta. Öppna huven för tillträde till motorrummet.
2.
Leta gruppcentralen bakom batteriet. Öppna gruppcentral genom att ta av locket. Ta säkringen för bränslepumpen för hand.
3.
Starta bilen och låt den gå på tomgång tills den stannar. Detta kommer trycket i bränslesystemet. Vrid tändningen till läge "Av" och ta ut nyckeln. Säkringen tillbaka i gruppcentralen.
4.
Leta gasfiltret under lastbilen. Följ bränsleledningen under bilen till förarsidan ytterdörren. Filtret kommer att vara undanstoppad, bultad i ramen järnväg.
5.
Skruva inloppsledningen med en linje skiftnyckel. Använd en andra linje skiftnyckel att hålla filtret fortfarande. Upprepa att ta bort utloppsledningen.
6.
Skruva loss filtret från ramen järnväg med en hylsnyckel. Skjut filtrera bort från fästet.
7.
Placera det nya filtret på fästet och säkra det med hylsnyckel. Pilen på filtret måste peka mot framför lastbilen, vilket betecknar riktningen av bränsleflödet
8
Drag bränsleledningar till filtret med linje skiftnyckel. . Använd en andra linje skiftnyckel för att hålla filtret fortfarande medan åtstramning linjen. Filtret har en stationär mutter för linjen skiftnyckel att greppa.
9.
Börja lastbilen för att cirkulera bränslet i bränsleledningar. Lastbilen får inte börja med dem, eftersom det finns luft i bränsleledningarna. Släpp ut luften genom att vrida tändningen till "START" och vänta i tre sekunder. Bränslepumpen kommer att driva bränsle i linjerna, driver ut luften. När luften pressas ut av linjerna kommer lastbilen startar.
10.
Låt lastbil på tomgång i fem minuter. Inspektera filtret för eventuella läckor.

Tips och varningar


 • att ta bort tanklocket och låta lastbilen att sitta i fyra timmar kommer också att bidra till trycket i bränsle system. Ha en stående tråget genom att fånga upp eventuellt bränsle från bränsleledningar.
 • Använd skyddsglasögon redskap som bränsle kan vara farligt för ögonen.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en halogenlampa på en 2003 Honda Civic
  hur man byter en halogenlampa på en 1989 Dodge skugga
  hur sälar fett lager
  hur du tar bort en rök lukt från auto
  hur du justerar strålkastarna på en 2007 Chevy Cobalt
  hur man byter bränsle filter på en Celica
  hur man fixar bilen repor på en svart Grand Am GT
  hur man byter en 1992 Buick Skylark överföring filter
  vilka produkter från mitt hus kan jag tvätta utsidan av min bil med?
  hur man wire ett tändstift i en 1981 chevy