hur du ändrar bränslefiltret på en 2002 mazda 626

hur du ändrar bränslefiltret på en 2002 mazda 626

Bränslefilter är ofta den mest försummade del av ett regelbundet underhåll av fordonen program. Som med alla Mazda fordon, är den rekommenderade bränslefiltret bytesintervall 15. 000 miles. Byte av filtret regelbundet ökar din bränsleförbrukning och bränsleekonomi, och tillägger att livslängden på din Mazda bränslesystem. Medan vissa ser byter filtret som en onödig utgift, vilket gör att sedimentet i bränslet för att nå dina bränsleinsprutningar inte bara rånar dig på pengar på bensinstationen, men bidrar till din totala reparera räkningen också.

Du behöver:
Drain panFuel linje koppla toolNew bränslefiltret


1
Starta motorn på Mazda och ta bort säkringen bränslesystem, som ligger i. . bränslet panelen. Du kan avgöra vilken säkring det är genom att hänvisa till din Mazda specifika instruktionsboken. Vänta tills motorn stannar, stänga av tändningen och sätt tillbaka säkringen.
2.
Sätt dräneringstråget under den bakre delen av motorn och öppna huven. Ta bort bränslefiltret klämmorna från bränslet linje med hjälp av bränsleledningen koppla verktyg. Bränsleledningen går framåt, under Mazda, från bränsletanken tills det stiger upp i motorn väl precis framför brandväggen, det är här du hittar filtret
3
<. . br> Dra bränsleledningar stänga av de två ändarna av filtret för hand, ta sedan bort filtret från att behålla bandet. Placera det nya filtret i bandet, och se till att flödet pilen pekar mot motorn och inte tillbaka mot bränsletanken.
4.
Skjut bränsleledningar på det nya filtret för hand, skjut bränsleledningen klämmorna tillbaka ner i position tills du hör dem klickar på plats.
5.
Vrid tändningsnyckeln till körläge, räkna långsamt till 10 och sedan slå av tändningen. Upprepa detta en gång starta Mazda. Flytta dräneringstråget innan du kör fordonet.


Relaterade artiklar


hur man byter en 1994 husvagn bränslefilter
Hur ändrar du en 2002 Volkswagen Beetle motor olja?
hur man gör en sats auto organ
hur man installerar bromsbelägg på en 1993 Acura Legend
hur man hittar utomhus koder lacken
hur man byter oljetråget i en Honda Civic
hur man byter en maxima bränslefilter
symptom på en dålig syresensor på en krona
hur man kan återställa plast bil gjutning
hur man byter stam chocker på en GS300