Ford Escape tillverkarens rekommenderade underhållsdosen

Ford Escape tillverkarens rekommenderade underhållsdosen

Ford Escape, liksom många fordon, kräver underhåll med jämna mellanrum. Den exakta uppgifter du behöver för att utföra variera beroende på fordonets körsträcka eller det antal år du har kört den. Vissa av dessa uppgifter kan utföras personligen med goda förberedelser, medan andra, som att byta kamrem och ersätter ventiler, behöver hjälp från en professionell om du inte är en själv

Olja Kontrollera och underhåll

Du bör kontrollera Escape olje-nivå en gång i veckan eller var 250 miles med mätstickan på påfyllningsröret. Byt olja och oljefilter på 3. 000 miles, dränering ut oljan ur pannan på vevhuset, skruva och ta bort filtret, skruva det nya filtret på plats och lägga till fyra liter färsk olja genom påfyllningsröret i motorrummet.

Ytterligare Veckotillsyn

Söka efter andra vätskenivåer på 250 miles eller varje vecka också. Detta inkluderar motorns kylvätska, bromsvätska, det kopplingsvätskan på en manuell växellåda eller transmissionsolja en automatisk, The vindrutespolarvätska och styrservoolja. Du bör också kontrollera lufttrycket på däcken.

7. 500 till 15. 000 Miles

Inspektera skick torkarbladen och säkerhetsbälten var sjätte månad eller 7. 500 miles. Kontrollera kylsystemet-rengör locket tryckavlastning med vatten, rengör framför kylaren med tryckluft och se till att slangarna inte är spruckna och deras klämmor är täta. Rotera däcken, flytta typsnitt däcken bakåt diagonalt och den bakre de till fronten vertikalt. Kontrollera transmissionsolja nivå varje 15. 000 miles om din Escape använder manuell växellåda. Du bör också kontrollera luftfiltret på detta intervall på alla modeller och byt ut den om det behövs.

30. 000 miles

större underhållsarbeten faller på 30. 000 miles eller vartannat år, vilket som först inträffar. Tillsammans med den tjänst som skulle komma på detta intervall, som däcken, oljebyte och luftfilter, du måste byta bilens bränslefilter och ändra broms och transmissionsolja (manuell eller automatisk). Kontrollera skicket på de bälten motorn kör för och service kylsystemet genom att dränera vätska, spola kylaren och lägga nytt kylmedel.

Tändstift

Undersök och byt ut (om det behövs) motorns tändstift vid 60. 000 miles eller fyra år IIf de är av konventionell typ (inte platina). Inspektera skick tändkablarna också. Om Escape använder platina pluggar, ändra dem när 100. 000 miles.


Relaterade artiklar


hur man kontrollerar vätskorna i en 1997 Ford Ranger manuell växellåda
hur man ändrar den bakre bromsbelägg på en VW Golf
hur du ställer in en skiftnyckel mikrometer vridmoment
hur du ändrar bränslefiltret på en ’93 eskort
hur man byter startmotorn i en Lexus GS 400
hur du hittar bränslefiltret på en 2002 Honda Civic
hur ändrar främre bromsbelägg på en 2006 Mazda 3
hur man byter en Cadillac termostat
hur man byter bromsbelägg på en Nissan 240SX
instruktioner för att ersätta en fläktrem