hur man ladda en AFE luftfilter

hur man ladda en AFE luftfilter

Återanvändbara luftfilter behöver rengöras och inoljning varje 20. 000 till 25. 000 miles. Det inoljning processen kallas laddning. Sådant underhåll krävs på återanvändningsbara filter såsom de som erbjuds av K N och AFE. För bästa resultat, använd AFE rengöring och oljning kit för att ladda AFE filter. Inte alla AFE filter måste laddas, en del helt enkelt kräva rengöring. Att fastställa om din AFE filter behöver laddas, se avsnittet Tips för att avgöra om det är en oljad eller icke-oljade filter

Du behöver:.
AFE rengöring och oljning kitPaintbrush.

Rengöring av filter


1.
Köp en AFE filter laddning /rengöring kit. Detta kit levereras med rätt rengöringsmedel samt olja som behövs för att ladda ditt filter.
2.
Håll filtret upprätt med veck som löper lodrätt. Försiktigt borsta vecken ner med en ren pensel för att ta bort stora bitar av smuts från vecken.
3.
Peka på kanten av filtret försiktigt mot insidan kanten på en soptunna, eller på marken för att peka ut ytterligare smuts. Spray filtret med AFE rengöringslösning. Låt lösningen verka i 10 till 15 minuter.
4.
Spray filtret med ett lågt tryck slang. Använd en kran inne i sprutan som den som konstaterades på din diskbänk, för bästa resultat. Om en sådan spruta inte är tillgänglig, låt vattnet rinna över filtret tills strömmen på andra sidan är klar och fri från smuts. Använd inte en högtrycksslang-detta kommer att skada filtret
5
Låt filtret lufttorka i 12 till 24 timmar. . . Använd inte värme eller tryckluft för att påskynda torkningen. Låt filtret självtorka innan du fortsätter.

Uppladdning av filter


1.
Håll filtret i vertikalt läge med veck springa upp och ner.

2.
Applicera en liten bit av AFE olja till toppen av varje veck. Oljan kommer att springa ner varje veck och blöta det ordentligt. Inte över tillämpa olja-detta kommer att skada filtret
3
Låt oljan verka i ca 12 timmar, och sedan sätta in filter i ditt fordon. . . Det är klart att användas

tips och varningar


 • Standard (icke-kon) filter som är blå eller guld måste laddas. Andra helt enkelt kräva rengöring. Cone filter som säger "AFE" eller "Pro Filter 7" på överkanten kräver också oljning, medan andra kon filtren inte.


 • Relaterade artiklar


  bmw hjul dekal avlägsnande tips
  hur ska leta efter auto kroppsdelar
  hur man rengör EGR ventil på en 6.0l
  hur man byter en serpentin bälte för en Dodge stealth
  hur man byter en RZR oljefilter
  hur du ändrar bromsbelägg på en ford explorer
  hur du hittar bränslefiltret på en Ford Taurus
  hur ändrar bränslefilter i en 2004 chevy lavin
  hur man fixar fender rost
  syresensor information