hur man kan kontrollera den bakre nivå skillnaden vätska i en 2002 Tacoma

hur man kan kontrollera den bakre nivå skillnaden vätska i en 2002 Tacoma

När du utför rutinunderhåll på din 2002 Toyota Tacoma, bör du alltid kontrollera den bakre differential att se till att vätskenivån är på en lämplig nivå. Toyota rekommenderar att du kontrollerar din Tacoma bakre differential nivåer vätska årligen eller var 15. 000 miles. Om du upptäcker att bilens bakre differential läcker vätska, bör du ha bilen inspekteras och repareras så snart som möjligt innan omfattande reparationer blir nödvändiga på grund av vätska svält.

Du behöver:
3/4-inch spärrnyckel in med brytare bar
. 15/16-inch drivhjul.
3/4-inch drivhjul.
Tratt.
75-90W syntetisk transmissionsolja.


1.
Leta reda på bakre differential av din Toyota Tacoma. Den bakre differential är beläget i mitten av den bakre hjulaxeln, ansluter till drivaxeln som går från sändning och har en stor, rund täck med en kontakt på passagerarsidan. Parkera fordonet på en plan yta och placera sändningen i parken (automatiska växellådor) eller ställa in parkeringsbromsen (manuell växellåda) innan klättring under fordonets bakre del.
2.
Ta en brytare bar, 3/4-inch Ratchet och 15/16-inch uttag, klättra under bakre delen av fordonet och leta reda på skillnaden pluggen på passagerarsidan av skillnaden s växelkåpan. Montera Ratchet och uttaget på oljepluggen och vrid moturs för att ta bort den. Du kan behöva använda en lång breaker bar för att få hävstångseffekt som behövs för att vika ut kontakten.
3.
Stick din lillfingret i avloppet hålet för att känna efter vätska som finns inuti differentialen enhet. Den vätska nivå bör knappt under pluggen öppning. Om du inte känner någon vätska fram, placera en tratt i hålet och toppen av skillnaden med 75-80W syntetisk transmissionsolja (vissa fiskeredskap behållare olja har en speciell pip som kommer att eliminera behovet av en tratt).

4.
tillbaka pluggen efter kontroll och påfyllning av vätska. Använd dina fingrar för att installera plugin början och avsluta skärpa med din Ratchet och lämpligt uttag.


Relaterade artiklar


hur du skyddar klädseln på en ny bil
vad som orsakar inre fönster haze?
hur man byter luften i kabinen filtret på en 2003 VW Passat
hur man ändrar den bakre bromsbelägg på en 2002 Volkswagen Beetle
hur man byter ett slanglöst däck på en fälg
hur du tar bort tobak lukter från bilar
hur du ställer in tändningen på en 351 cleveland
hur man byter tändkablarna & placering i ’92 saturn
hur man beräknar miles per gallon tutorial
hur man rengör eller byt ut en EGR-ventil på en 2000 Honda Odyssey