hur man byter packning för ventilkåpa på fokus ZX3

hur man byter packning för ventilkåpa på fokus ZX3

Ford Focus infördes som en 2000 i stället för den Escort, som hade varit i Fords lineupen sedan 1981. Trots att Fokus ligger fortfarande produceras med 2010, var ZX3, som hänvisar till basen 3-dörrars halvkombi sedan, upphör i Nordamerika efter 2007 års modell. Den ZX3 kom med Fords Zetec-motor, en fyrcylindrig dubbla överliggande kamaxlar enhet. Ventilkåpan ligger på toppen av motorn och är gjord av svart plast. Ventilen packning wil bli spröd med åldern och kan orsaka oljeläckage, vilket kommer att kräva sin ersättning.

Du behöver:
8 mm uttag
. Spärrnyckel med förlängning.
Ren trasa.
Smärgelduk.
Byte ventilen över packningen.


1.
Öppna huven på din ZX3 och låta motorn svalna, om det hade bara körts.
2.
Ta bort de fyra tändkablarna ligger på toppen av motorn genom att dra dem rakt upp. Lägg kablarna ur vägen av ventilkåpan. Märk tändkablarna, så att de kan anbringas i rätt ordning senare.
3.
Lossa gasreglage och kryssning kontrollkablar från klämmorna på toppen av ventilkåpan och tryck dem åt sidan. Ta bort röret luftintaget från baksidan av ventilkåpan genom att dra den rakt upp. Skjut röret åt sidan.
4.
Bort de 10 fästskruvar från omkretsen av ventilkåpan med 8 mm uttag och knäppningar med en förlängning. Placera skruvarna åt sidan. Försiktigt och dra bestämt ventilkåpan rakt av motorn.
5.
Rengör ventilkåpan yta packning parning på motorn med en ren trasa. Använd en smärgelduk för envisa avlagringar. Låt inte någon packning rester att falla in i motorn. Dra den gamla packningen från insidan av ventilkåpan och kassera den.
6.
Trycka ned den nya packningen i spåren på undersidan av ventilkåpan. Placera ventilen tillbaka locket över motorn och hand-dra åt alla fästskruvar. Använd 8 mm uttag och kransen till slut dra åt skruvarna, men inte för hårt, eftersom klädseln kan förvränga eller spricka.
7.
Trycka på gasen och kablar farthållare tillbaka i sina klipp tills de snäpper på plats. Skjut röret luftintaget på plats tills det sitter på plats. Tryck tändkablarna tillbaka på tändstiften tills de snäpper på plats. Stäng huven.


Relaterade artiklar


Varför min bil överhettas vid höga hastigheter?
hur man byter bränslefiltret på en mazda årtusenden
hur man använder en kedja nitverktyg
Hur ändrar jag bromsljuset i en 1987 corvette?
vad gör min bils bakre gungning?
hur man byter bränsle filter på en 2006 vw tdi
Felsökning av en Harley
hur man sätter en serpentin bälte på en 1996 förorts
ren klibbig bil vinyl
trasiga dragstång faror