hur du vet att din katalysator har misslyckats

hur du vet att din katalysator har misslyckats

Katalysatorn är en integrerad del av bilen avgassystemet: det tar bort giftiga utsläpp från avgaser. Det finns många indikatorer på potentiella katalysator misslyckande. Ett fordon som visar symptom på fel bör vidtas för att en professionell mekaniker för ett utsläpp test för att avgöra om katalysatorn har misslyckats, och för reparation av någon motor problem som kan ha bidragit till misslyckandet

Du behöver:.
Domkraft.
Pallbockar.
Ficklampa.
Gummiklubba.

Ta reda på om din Katalysator har misslyckats


1.
nummer ett symtom på en misslyckad katalysator är en svavelhaltiga eller "ruttna- ägg "lukt från avgaserna. Av alla möjliga tecken av katalysator misslyckande, är detta det mest uppenbara. Men det är också det sista symptom ska visas, eftersom det är resultatet av skador på omformaren orsakade av felaktig bränsleblandning.
2.
Bedöm fordonets prestanda. En brist på makt vid acceleration eller klättra en kulle, och /eller en markant nedgång i bränsleeffektivitet är båda indikatorer på möjliga katalysator misslyckande. Andra indikationer av katalysator misslyckande är instrument som visar motorn är igång varmt och ett rasslande ljud som kommer från fordonet underredet när man kör.
3.
Använd domkraft och pallbockar för att höja bil till en nivå som du kan komma åt och inspektera katalysatorn. Omvandlaren är en del av avgassystemet och ser ut ungefär som ljuddämparen, men det är närmare till motorn.
4.
Inspektera utsidan av omvandlaren synliga skador. Missfärgning och /eller skevhet hos omvandlaren bostäder är indikatorer på termiska skador på omvandlare substrat som orsakas av överhettning. Termisk misslyckande är vanligtvis resultatet av en alltför rik bränsleblandning in i omvandlaren. Denna blandning brinner sedan i själva omvandlaren och smälter substrat, som orsakar igensättning och tillhörande frågor om makt. Termisk chock uppstår när den varma omvandlaren kommer i direkt kontakt med is eller kallt vatten, vilket kan orsaka inre substratet att spricka, vilket resulterar i omvandlare igensättning, överhettning och för förlust av makt.
5.

Kontrollera utsidan av omvandlare för andra icke-värme-relaterade fysiska skador som orsakas av att träffa riskerna längs vägarna. Om det finns uppenbara stora bucklor eller dings i omvandlaren bostäder, är det sannolikt underlaget insidan är sprucken eller trasig. Denna skada kommer att resultera i avgassystemet mottryck och minskad fordonets prestanda.
6.
Undersök om det finns skador på inredningen substrat genom att försiktigt knacka den med en gummiklubba. Om underlaget är skadat, kommer det att finnas ett rasslande ljud inifrån omvandlaren. Var mycket noga med att inte peka så svårt att undvika att skada underlaget själv.
7.
Om okulärbesiktning indikerar ett problem med katalysatorn, ta fordonet till en professionell mekaniker. Om felet har orsakats av yttre krafter (termisk chock, väg faror) mekanikern kan helt enkelt ersätta omvandlaren. Men om problemet orsakas av överhettning, är det viktigt det underliggande motorproblem (sotigt tändstift, dåliga avgas ventiler, dålig syresensor osv) korrigeras för att förhindra att katalysatorn inte upprepas.

tips och varningar


 • vissa att använda pallbockar för att hålla fordonet upp. Bli inte under en bil som stöds av endast en domkraft.
 • Var försiktig när du tar i katalysatorn. Det kan vara extremt varmt.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en sats auto organ
  hur man byter en 2003 Chrysler minibuss bränslefilter
  natriumsilikat för tätning motorvärmare
  hur man rengör massa luft
  Hur man testar tändstift motstånd spolar boot antändning
  hur du tar bort spolpaketet på en mkv
  hur du tar bort en sammanfattning kontakt bränslefilter på en BMW
  hur man byter horn relä för 1984 Volkswagen kanin
  ersättning instruktioner för en BMW Z3 cabriolet fönster
  hur du tar bort ett däck från fälgen med en TPM-sensor