hur du tar bort rost från en gastank

hur du tar bort rost från en gastank

Om en gastank som inte är ordentligt omhändertagna och höll fullt kan rost uppstå. Det kan lätt hitta ett sätt att ta tag i gastankar som helt enkelt inte används regelbundet och är därför inte helt tömts. Rost är nästan säkert att ske inom gastankar som lämnas utan uppsikt i flera månader. Det är också vanligt förekommande bland fordon som sparas för lång tid

Du behöver:.
Rostskydd produkt


1
Plan för att hantera rost. . innan det kan hända. Använd en rostskydd produkt för att hålla tanken ren och fritt flytande.
2.
Täck tanken med material rostskydd som polyresin, glasfiber harts eller vinylester. Kontrollera med din fordonets tillverkare för att avgöra vilken produkt skulle kunna fungera bäst för fordon som är inblandat.
3.
Hålla gas-tankar fulla, vilket lämnar litet utrymme för rost att få fäste och sprida sig. Lämnar utrymme där luft kan fastna och blanda med villkoren i atmosfären för att uppmuntra rost kan till slut skada bensintanken permanent.
4.
Använd ättika för att spola rost ur tanken. Ta bort tanken att slutföra processen för att vara säker så inget kan göra sin väg in i fordonet. Skölj tanken grundligt med högtryckstvätt utrustning. Kontrollera att alla överskott bensin rester avlägsnas (tills vattnet är klart, utan bensin lukt). Fyll sedan tanken med vinäger och låt det sitta mellan 12 och 24 timmar. Ta bort vinäger från tanken och skölj den ordentligt med vatten igen. För att motverka vinäger syra, lägga mellan en halv och en kopp bakpulver, beroende på tanken storlek. Se till bakpulver rockar hela ytan. Låt det sitta i mellan 20 och 45 minuter. Skölj noga igen med vatten. Se till att inget vatten kvar i tanken innan du fyller den med bensin igen.
5.
Använd en professionell gastank spolning kit. Dessa kan köpas från många bil del butiker eller via fordonets tillverkare. Dessa kit är avsedda att säkert ta bort rost. Följ anvisningarna på vilket märke som valts av produkten. Upprepa som rekommenderas.
6.
ta fordonet till en fordonsindustrin butik som har utrustning som säkert kan spränga rosten ur tanken med koldioxid (CO2). CO2 lämnar absolut inga rester bakom och är en av de säkraste sätten att rengöra rost ur en bensintank.
7.
Ta bort bensintanken och ta (eller skickar) till en företag som inte bara kan ta bort rost utan även på nytt sporra eller päls det med hjälp av en process som kommer att hjälpa att avvärja ytterligare rost.
8.
Ta bort rost från utsidan kanten på tank omedelbart. Rost tenderar att sprida ganska snabbt när den väl tar tag. Därför är det viktigt att ta bort det nu är det först fläckig.

Tips och varningar


 • Kontrollera med ansedda butiker reparation innan du fortsätter med någon typ av rost borttagning.
 • Var försiktig infusion något annat än gas i en bensintank som inte är ordentligt bort eller stängda. Den vätska kan tränga in i tanken och förstöra fordonet.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre tändstiften på en 2005 Sebring 2,7
  hur man byter tändstift på en 2002 Hyundai Sonata fyrcylindrig motor
  vad är en EGR-ventil?
  hur man använder en elbil buffert
  hur du ändrar bränslefiltret på en 2002 Pontiac Bonneville
  Hur ändrar du transmissionsolja i en 2000 Pontiac Montana?
  Kalifornien smog krav på Saturns
  hur man byter bränsle filter på en Chev S-10 blazer
  hur du ändrar bromsljusen på en Honda Odyssey
  Hur du manuellt hämta koder motorproblem till 1994 kavaljer