hur du ändrar bromsbelägg på en 2003 vägvisare

hur du ändrar bromsbelägg på en 2003 vägvisare

I 2003 års Nissan Pathfinder är utrustad med alla hjul skivbromsar. Bromssystemet består av broms rotorer, kolvar bromsok, och bromsbelägg arbetar i samförstånd för att konsekvent stoppa fordonet när bromspedalen är nedtryckt. Bromsbeläggen ta kontakt med rotorer metallskiva, vilket får dem att bära tunna och behöver bytas ut. Kontrollera bromsbeläggen var 35. 000 miles och ersätta bromsbelägg som är slitna till en bredd av mindre än 2 mm

Du behöver:
Lug wrenchTire blocksJackJack stands14 mm socketPliersBrake padsBrake greaseC-klämma (eller kanal-lock tång) FunnelBrake vätska .


1.
Park Pathfinder på en relativt plan yta, bort från trafiken, lämnar gott om utrymme för dig att arbeta på båda sidor av fordonet.

2.
Drag huvan frigöringsspaken under instrumentbrädan på Nissans förarsidan. Flytta till motorrummet.
3.
Lyft huvudcylindern locket och sifon bromsvätska från behållaren med en spruta eller kalkon baster. Behållaren bör vara lägre än halvfullt innan du börjar byta bromsbelägg. Du kommer att trycka på bromsok kolvar, som kommer att tvinga bromsvätska tillbaka in i reservoaren. Ta bort vätskan kommer att säkerställa att behållaren inte överfull.
4.
Crack the muttrarna på alla hjulen motsvarar bromsbeläggen du kommer att ersätta. Använd rörtång eller däck järn som är en del av Nissan däck underhållssats, eller använda en 21 mm hylsa och brytare bar att lossa klackarna. Placera däcket block bakom Pathfinder bakre däck för att hindra fordonet från att rulla.
5.
Lyft fram på Nissan med domkraften. Plats pallbockar under ramen för SUV som stöd. Framaxlarna är idealiska platser för domkraften.
6.
Ta bort de främre muttrarna samt ta fram hjulen.
7.

Ta bort det nedre stiftet bromsok glida med 14 mm hylsa och spärrskaft. Stiften sitter på baksidan av bromsok och ta bort den översta bilden bulten krävs endast när du tar bort bromsrotortemperatur.
8.
Rotera bromsok uppåt och dra den från styrning arm med en bungee rep eller tråd klädhängare.
9.
Ta bort klämmorna som håller bromsbeläggen i bromsoket konsol, med hjälp av tång. Dra kuddar från spåren på vardera sidan av rotorn.
10.
Placera en av de slitna bromsbelägg mot de två bromsok kolvarna sticker ut från insidan av bromsoket.

11.
Placera en C-klämma eller kanal-lås tång runt den slitna dynan och baksidan av bromsoket. Pressa pad mot Pistons att tvinga in dem i sidan av bromsoket. Detta kommer att skapa det nödvändiga utrymmet för den nya bromsbelägg. Ta bort den slitna bromsbelägg och tänger (eller C-clamp) när kolvarna är helt deprimerad.
12.
bromsa fett på baksidan av nya bromsbelägg. Skjut in den nya kuddar i spåren av bromsok fästet.
13.
Rotera bromsok tillbaka runt bromsbelägg och bromsok fästet. Skruva i botten bromsok bilden stift med en 14 mm hylsa och spärrskaft.
Fjorton.
Tillbaka Nissans hjul och skruva på muttrarna hand.
Femton.
Lyft framsidan av Nissan och ta bort domkraften. Sänk fordonets främre däck till marken och dra åt klackarna med rörtång eller uttag och brytare bar.
16.
Placera däcket block framför Pathfinder främre däck.
17.
Lyft bakdelen av fordonet och stödja bakpartiet med domkraften.
18.
Upprepa steg 7 till 14 för att ersätta den bakre bromsbeläggen.
19.
tillbaka till Pathfinder's motorrummet.
20.
Sätt en tratt i huvudcylindern behållaren och fyll behållaren med bromsvätska. När behållaren lyder "full" ta bort tratten och ersätta huvudcylindern locket. Stäng huven.


Relaterade artiklar


felsökning av en 1991 Toyota Camry som inte kan ändras från park att köra
hur man startar en kall bil med en hårtork
information på ett element fläktmotor
Hur man vet om en EGR-ventil är dålig
hur kontrollerna av transmissionsolja på en PT Cruiser
hur man tar betalt en 6-volts positiv jord batteri
hur man transportera en bil till Frankrike
hur man bestämmer kostnaden för att ersätta främre bromsarna på en 2002 saturn SL2
hur man kan kontrollera auto dragstänger
california bil smog krav