diy bränslefilter ändra på en Hyundai Elantra 2000

diy bränslefilter ändra på en Hyundai Elantra 2000

Bränslesystemet om 2000 Hyundai Elantra har ett in-line kapseln bränslefilter som är avsedd att förhindra att något förutom gas kommer in i motorn. Bränslefiltret stammar gasen som den kommer genom den inre delen av filtret, som består av fibrer som fångar och håller alla typer av sediment eller orenheter i gasen. Sedan rinner den renade gasen ur bränslefiltret och in i motorn. Byt ut bränslefiltret mellan 40. 000 och 60. 000 miles

Du behöver:
Drip panMetric fast nyckel setNew bränslefiltret.


1.
Park från 2000 Hyundai Elantra utanför eller i väl ventilerade utrymmen. Dra huvan spärren och höja huven.
2.
Avlägsna tanklocket från tanken att släppa gastrycket i bränslefiltret. Detta kommer att förhindra att gas från att flöda överallt när bränsleledningar tas bort från bränslefiltret.
3.
Leta upp bränslefiltret under bromsvätskebehållaren på förarsidan bakom motorn . Du bör kunna få tillgång till bränsleledningarna utan att ta bort någonting.
4.
Placera droppskålen under Elantra i det allmänna området under bränslefiltret. Spillbacken kommer att fånga den lilla mängd än bränsle som kommer att rinna ut av bränslet linjer och bränslefilter.
5.
Ta bort det nedre bränsle linje med en fast nyckel med vrida sexkantsskruvar muttern på änden av bränsleledningen moturs. Sedan skruva loss bränsleledningen med fingrarna. Dra ner bränsleledningen bort från bränslefiltret.
6.
Lossa Top Fuel linje med fast nyckel genom att vrida sexkantsskruvar muttern på änden av bränsleslangen moturs . Sedan skruva loss bränsleledningen med fingrarna och dra bort den från bränslefiltret.
7.
Dra bränslefilter ur fästet och lägg den i droppskålen. Placera den nya bränslefiltret i fästet med flödet pilen på filtret pekar uppåt. Skruva både toppen och botten bränsleledningar på. Dra bränsleledningar tajt med fast nyckel.
8.
Skruva åt tanklocket tillbaka till bränsletanken. Vrid nyckeln på och stänga fem olika gånger och sedan starta motorn på sjätte tur. Denna metod tar bort luft från den nya bränslefiltret och primtal filtret med gas. Kontrollera bränslefiltret med motorn igång. Stäng av motorn och sänka suffletten.

Tips och varningar


 • Hyundai Elantra modell bilar som byggdes efter 2000 har bränslefiltret monteras på toppen av bensintanken. Flödet pil som är tryckt på bränslefiltret representerar riktningen av bränsleflödet från tanken till motorn.
 • Använd inte någon typ av öppen eld runt gas. Använd någon typ av skyddsglasögon när man byter bränslefiltret.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar sidomarkeringslyktor på en 350z
  hur man byter generatorn på en 2001 Dodge Intrepid
  hur man byter tändstift i en 2002 F250
  hur ändrar kabinen luftfiltret på en 1995 Acura Legend
  hur man läser OBD 2 koder med en check engine ljus
  hur reparera hagel bucklor med torr is
  hur man byter bränslefiltret från en BMW 528i
  Hur vet jag om jag har en differentialbroms?
  hur man reparera en tändkabeln
  hur man återställer datorn bromsbelägg på en 2001 caddie