Skillnaden mellan sänkena motorolja

Skillnaden mellan sänkena motorolja

De olika Vikterna för motoroljor beteckna möjligheten för olja för att korrekt utföra under olika förhållanden. Singel nummer innebär en olja är klassad enligt en enda räckvidd, medan två nummer hänvisar till ett brett placerade driftsområdet

Viskositet

Tjockleken på motorolja, eller "viktar" kallas viskositet. Viskositet är ett mått på hur lätt olja flyter vid en viss temperatur. Låg viskositet olja flyta lätt vid låga temperaturer, medan högviskösa oljor flöde långsammare vid samma temperatur. Låg viskositet olja göra kalla klimat enklare och minska friktionen i kalla motorer, medan högre viskositet har bättre hållfasthet och tryck vid höga temperaturer och hög belastning.

Singel Vikt

Oljor som endast har en viskositet betyg , är som "20" eller "40", fungerar bäst i en smal uppsättning villkor och inte rekommenderas i de flesta moderna fordon eftersom de inte ger skydd över ett brett spektrum av driftsförhållanden. Single-grade oljor är oftast anges för användning i äldre eller antika bilar och små motorer som luftkylda gräsklippare motorer eller generatorer.

Multiviscosity

Multiviscosity oljor är klassade med två siffror som representerar flödet punkten av olja vid olika temperaturer. Den första siffran är följt av ett "W", som står för "vinter grade" och representerar tjockleken på oljan vid låga temperaturer, medan den andra siffran motsvarar tjockleken på oljan vid höga temperaturer.

Applications

Multivisosity oljor har nytta av flödande lätt vid låga temperaturer än de behåller sin tjocklek när en motorn har nått arbetstemperatur. På grund av detta, nyare fordon och fordon som använder överliggande kamaxlar i deras motorkonstruktioner typiskt ange 5W-20 eller 5W-30 motoroljor att hjälpa till att snabba flödet av olja till de övre delarna av motorn vid start. Normal tryckstáng motorer brukar ange 5W-30, 10W-30 eller 10W-40 oljor, eftersom det är mindre efterfrågan för smörjning av de övre motordelar vid start. Tunga och motorer racing kan använda 20W-50 olja för att hantera den ökade påfrestningar dessa motorer skapar, men dessa tjockare oljor ökar dra på motorn och inte rekommenderas för användning i motorer som ser vardagen.

betyg

oljor är klassade genom att mäta hur snabbt de flöde vid olika temperaturer. Olja läggs i en apparat som mäter hur snabbt det rinner igenom en öppning på 100 grader Celsius. Baserat på hur lång tid det tar att oljan kan rinna genom öppningen, görs en beräkning mot en viss standard, och detta blir oljans "vikt. " Om oljan flyter genom öppningen i en viss tid vid låg temperaturer är det betyg enligt en standard som anges för kalla temperaturer. Samma olja provas sedan på 100 grader och är återigen specificerade mot en viss standard för höga temperaturer. Detta ger två betyg för multiviscosity oljor, som 20W-30 eller 10W-30. Båda dessa typer av olja kommer att flöda samma vid höga temperaturer, men 10W-30 kommer att flöda snabbare vid låga temperaturer.


Relaterade artiklar


Hur vet jag om jag har en differentialbroms?
hur man lufta kopplingen på en 1993 honda
hur du kan få freon i en RV luftkonditionering
hur ändrar transmissionsolja i en 2004 Honda accord
hur du lägger transmissionsolja till en Saturn
hur man byter bränslefiltret på en Chevrolet Caprice classic
förorts Fotsteget avlägsnande
hur man byter halvljus på en 1997 chevy truck
hur man installerar en stuga luftfilter på en Nissan Altima
hur man ändrar den bakre bromsarna på en 2002 Yukon