Hur fungerar en bilbatteri?

Hur fungerar en bilbatteri?

Du behöver:
insexnyckel eller Ratchet och uttag
. Skyddsglasögon.
Handskar.
Stålull.
Batteriladdare.
Voltmeter.

Batteri Specifikt

Elektriska fordon använder ett batteri för framdrivning, som faktiskt tar plats i strömkällan för fordonet. De flesta bilbatterier är konstruerade för bilar som körs på bensin. Den senare typen av batteri är vanligtvis kallas en SLI (start, belysning och antänder), eller i lekmän termer kallas det ett startbatteri. I huvudsak är alla bilbatterier lagra kemisk energi i stället för elektrisk energi. Bortsett från att arbeta som en kraftkälla för elbilar, och en startmotor för bensinbilar, fungerar batteriet även som en elektrisk equalizer, vilket innebär att farliga spänningar tas upp av batteriet från bilens elsystem. Detta skyddar fordonet från att skadas av övergående elektriska laddningar.

Den kemiska reaktionen

bly-syra batteri SLI producerar elektriska laddningar genom en kemisk reaktion. Inne i batteriet, plattor av bly, och plattor av blyoxid är upptagna på vatten och svavelsyra lösning. De kemikalier som producerar då elektricitet som kan förmedlas till ledningar för att slå på belysningen och starta tändningen. Syran reagerar på blyplattorna, vilket förvandlar den blyoxid i blysulfat. Under en laddning av batteriet, genomgår den kemiska processen en framsidan baksidan, eller omvänd riktning. Den uppladdning effekt förvandlar den blysulfat tillbaka till bly och blyoxid. Dessa kemiska reaktioner fortsätter varje gång batteriet är urladdat och laddas.

Batteriström vid driften av fordon

Under den första starten av motorn måste batteriet arbetet med att starta bilen motor, och fortsätter att arbeta för tändsystem till vev. Under normala förhållanden är den första el från avgiftssystemet av fordonet tillräckligt för att hålla bilen igång. Men när bilen använder för mycket el på grund av ljus och radio eller TV, är batteriet urladdas.

Typer av batterier

I vissa av de äldre batterierna är vatten som går förlorad genom elektrolys. Gamla bilbatteri konstruktioner kräver lite vatten för att hålla dem vid liv. Blyplattorna får inte utsättas för luft och måste förbli nedsänkt i den kemiska lösningen. Fylla upp batteriet med destillerat vatten kan uppdatera batteriet efter laddning. De två viktiga typer av batterier är SLI batteriet och djupurladdningsbatteri. Medan vissa batterier är kända för att vara både SLI och djup cykel, är den senare typen som syftar till att producera en hög avgift för en lång tid, vilket kan ses i motorbåtar. Nackdelen med den djupa cykeln är att det inte kommer att lägga ut en hög ström under rejäl dragande eller belastningar som är tunga. Standarden SLI Batteriet har en låg avgift, och syftar till att lägga ut en minimal mängd av elektrisk urladdning. Den bly och jon plattorna i SLI batteriet är åtskilda med tunnare plåtar som minimerar elektriskt motstånd.


Relaterade artiklar


hur man byter termostat på en 4,3 Silverado
hur man kan kontrollera transmissionsolja på en Cheva hhr
hur man blöda bromsen linjer på en Dodge Dakota
natriumsilikat för tätning motorvärmare
kombiinstrumentet strategi
hur ändrar tändkablarna på en Cheva Malibu
hur färg-sand med klarlack
hur man bygger en motorcykel ram
hur du tar bort bil-fett från mattor
hur man byter värmaren kärna i en 97 Jeep Wrangler