Hur DROP ett oljetråg i en 2000 Malibu

Hur DROP ett oljetråg i en 2000 Malibu

Motorn olja i 2000 Malibu samlar i oljetråget så att den kan plockas upp av oljepumpen och cirkuleras genom motorn. Om pannan blir skadad genom att köra över väg skräp, eller felaktig olja rutiner förändras, kan det bli nödvändigt att ersätta det. Den framhjulsdrivna konfiguration av Malibu gör detta till en något betungande reparation, men de erfarna och väl rustad, hem mekaniker kan fylla i det på en eftermiddag

Du behöver:.
Motor stag
. Stoppklossar.
Domkraft.
Pallbockar.
Hylsnyckelsats.
Wrench set.
Skruvmejsel set.
Hammer.
Tråget.


1.
Installera motorn stag under huven på bilen längs framskärm järnvägen som fendrar är bultade. Skjut J-bultar av stag i ögat krokar bultad till motorn. Dra åt muttrarna på J-hooks tills motorns vikt stöds. Koppla bort 8 mm bult negativa batterikabeln hjälp av en skiftnyckel.
2.
Höj och stöd framtill på bilen med en domkraft och pallbockar. Positionera står vid lyftpunkter längs rocker panel nypa svetsa, före sänka bilen på läktarna. Placera ett kondenstråg under bilen och ta bort avtappningspluggen med en 15 mm nyckel. Låt oljan rinna ned i pannan i flera minuter och sedan installera avtappningspluggen.
3.
Ta bort inspektionsluckan på nedre kant av överföringen, nära förrätt, med en tio mm nyckel att ta bort fästskruvarna. Demontera startmotorn bultar och låt startmotorn hänga. Ta bort de fyra 13 mm A /C kompressor bultar med en hylsa och spärrnyckel och låta kompressorn hänga ur vägen.
4.
Lossa höger hjälpram bultar med en 18 mm hylsa och spärrskaft. Ta bort 15 mm bultar som fäster den främre motorfäste till sub-ram och motor, och slip montera bort hjälpram.
5.
Ta bort de fyra 13 mm placerade nötter på framsidan och baksidan av pannan med en 13 mm hylsa och spärrskaft. Ta bort de återstående 10 mm bultar som fäster panorera till motorblocket och lägre pannan till marken.

Tips och varningar


 • totalt fyra hjulinställning är nödvändigt efter denna reparation för att förhindra alltför däckslitage och instabila köregenskaper. En liten förändring i position hjälpram under denna reparation kan resultera i en stor förändring när det gäller anpassningen.
 • Använd skyddsglasögon och handskar arbeta för att förhindra allvarliga skador.


 • Relaterade artiklar


  vad är en rocker panel på en bil?
  hur man byter en 1994 Prizm innanför dörrhandtaget
  hur ändrar transmissionsolja i en 2000 sonat
  hur man byter en generator på en 1997 honda
  hur man byter MAF sensorn på en 2007 Ford Expedition
  hur man byter luften i kabinen filtret på en 2007 Toyota FJ Cruiser
  vad är underhållet för en 2004 Toyota Tacoma v6?
  hur du ändrar bromsljuset på en 2005 Toyota Camry
  hur man byter termostat på en Suzuki aktning
  Hur får man bort metallen locket från en tändkabeln?