installera och ta ut skivorna drivrem

installera och ta ut skivorna drivrem

Byta motor remskivor kommer att vara olika för varje fordon, men själva processen är relativt lika. Drivremmen driver remskivor, vilket gör att remskivorna för att driva komponenter på motorn. Varje motor har ett annat antal skivor och placeringen av remskivan varierar från modell till modell. Vissa motorer har remskivor på den sida som kommer att bli svårt att ta bort och ersätta. Vissa motor kommer att ha remskivor på framsidan av motorn, vilket gör detta jobb mycket enklare

Du behöver:.
Wrench.
Borrmaskin.
Motorkilremsskivan remover.
Utbytesmotor remskivor.


1.
Leta motorn remskivor på motorn och drivremmen. Leta den minsta och lägsta Motorkilremsskivan mot botten av motorn. Denna lilla remskiva kallas spänningen trissan.
2.
Anslut skiftnyckel bulten i mitten av spänning remskivan och vrid bulten moturs med hjälp av skiftnyckel. När lossnar drivrem, för bandet bort från remskivorna.
3.
Sätt i metall kontakten på trumman remover till borrmaskin: s spets och dra spetsen borrmaskin. Placera remover över motorn trissa som du ska ersätta. Dra kontakten på trissan remover på muttern i mitten på trumman, och tryck på avtryckaren för att driva borren i en moturs rörelse att ta bort muttern.
4.
Dra Motorkilremsskivan bort av motorn. Placera den nya motorn remskiva på motorn och anslut remskivan remover till trissan som du gjorde i föregående steg. Ställ borrmaskin så att lite blir i en medsols rörelse för att dra åt muttern på trissan.
5.
tillbaka drivremmen i motorn remskivor och vrid muttern i mitten av spänning trissa medurs för att spänna drivremmen.

Tips och varningar


 • Dessa steg kommer att fungera för nästan alla typer av Motorkilremsskivan med undantag för höga remskivor prestanda motor.


 • Relaterade artiklar


  hur du kan kontrollera ett övertryck däcktryck
  hur man tippa detalj person på bilfirma
  hur du ändrar luftfiltret på en 2007 Toyota Camry
  högtryckstvätt för rengöring av bilar
  hur man byter en startmotor på en Cheva S-10
  hur man använder verktyget makt sonden
  hur man byter däck på en 2006 Camry
  hur du ändrar strålkastarna på en 2000 neon
  hur du justerar spänning drivremmen på en 1998 Plymouth neon
  Hur ändrar jag bromsljuset i en 1987 corvette?