hur man minskar vibrationer ljudet av en bil tak surf rack

hur man minskar vibrationer ljudet av en bil tak surf rack

Takräcken är ett utmärkt sätt att öka last-halningskapacitet på din bil, men ett takräcke är konstruerade för surfbrädor kan ibland orsaka vibrationer. Vibrationer kan orsakas av vinden drar, lös tak-rack skruvar, slitna rack stoppning, dålig surfbräda placering eller löst fastsatta surfbrädor. Om din surfa rackets vibrationer orsakar obehag för de åkande i fordonet vid transport, har du förmodligen en eller flera av dessa frågor att skylla. Se om du märker någon skillnad efter att ha provat dessa förändringar nästa gång du beger sig till stranden. En förståelse av medlemsstaternas lagstiftning om aerodynamik är också bra

Du behöver:. .
Bug sköld
Tak-rack vindavvisare.
Skum surf-rack kuddar.
Gummi bungee stubin.
Fast nyckel in.
Insexnyckel set.
Star nyckel in.
Flathövdad skruvmejsel.
Hex-headed skruvmejsel.
Tång.
Loctite lim.


1.
Installera en bugg sköld på huven på din bil. Anlita en professionell för att fästa skölden att öka vindavvisande kapacitet på framsidan av ditt fordon. Kom ihåg att ju större felet sköld, desto högre vinden kommer att resa över taket på din bil.
2.
Installera en tak-rack vindavvisare att minska mängden av vindkraft resa mellan takräcket och taket på din bil. Du kan ha det installerat eller göra det själv genom att följa instruktionerna som följer med produkten.
3.
Installera skum surf-rack kuddar är speciellt konstruerade för att minska surfbräda vibrationer, följa installationsanvisningarna som följer med produkten.
4.
Säkra surfbrädor i de mest aerodynamisk position. Placera styrelser upp och ner, med fenorna mot baksidan av bilen och tips mot fronten på bilen böjd nedåt. Fäst styrelser till surf rack med hjälp av snöre gummi bungee tills brädorna inte kan flyttas för hand. Krok i ena änden av bungee rep till ena sidan av takräcket, över surfbrädor, häng därefter till andra sidan av räcket.
5.
Kontrollera lösa skruvar, muttrar, rattar och skruvar hela din surf-rack ram. Dra åt dessa med beroende verktyg tillämpas. Använd en Flathövdad eller hex-headed skruvmejsel för lös skruv. Byt ut skruvar som är avskalade och som inte längre har förmågan att dra åt. Vissa takräcken använder bultar och en fast nyckel kommer att behövas. Om ditt takräcke använder rattar som är konstruerade för hand åtdragna, använd en tång att öka tätheten bortom din handstyrka. Andra fästelement kräva Allen eller stjärna nyckel för åtdragning. Applicera Loctite lim på trådar för ökad täthet med hjälp av applikatorn och instruktionerna som följer med produkten.
6.
Byt surfa racket om stort slitage har lett till att den presterar under tillverkarens normer, eller om det är omöjligt att minska de vibrationer som efter att ha följt stegen ovan.


Relaterade artiklar


hur man installerar slangar på en förgasare
hur man skriver på nyckelbrickor
hur ändrar glödlampan parkering ljus på en 1996 Camry
installation av en 1997 Dodge Neon bränslefilter
hur man rengör EGR ventil på en 1994 intrepid 3,3
förklaring av fordonsmotor sensorer
hur man installerar en 2001 Hyundai Tiburon Serpentine belt
hur du gör din bil luktar nice
hur man byter generator en lärka
hur du tar bort vindrutan trim från en 2006 corolla