hur man kontrollerar vätskorna i en 1997 Ford Ranger manuell växellåda

hur man kontrollerar vätskorna i en 1997 Ford Ranger manuell växellåda

Kontrollera nivån för manuell växellåda med vätska i 1997 Ford Ranger minst två gånger årligen för att säkerställa att överföringen inte förlorar vätska. Även ett litet vätska läcka kan vara försvagande på fordonet över tiden. Ford Ranger har manuell växellåda har inte en mätsticka som automatiska växellådor, du måste få under lastbilen för att kontrollera vätskenivån. Ford rekommenderar att du endast Motorcraft Mercon automatlåda med vätska i Rangers manuell växellåda

Du behöver:. .
Creeper
Hylsnyckelsats.
Ficklampa.
Tratt (om nödvändigt).
Motorcraft Mercon automatisk transmissionsolja (om nödvändigt).


1.
Parkera din Ranger på perfekt plan mark. Om du parkerar i en backe, kommer du inte att kunna få en korrekt behandling. Låt bilen svalna i minst 30 minuter.
2.
Metoden höger sida av manuell växellåda fall på en ranka. Du ser två stora bult pluggar. Den nedre kontakten är avtappningspluggen, låt det vara. Den övre kontakten är den påfyllningsskruven. Detta är den kontakten du tar bort att kontrollera manuell växellåda vätskenivån.
3.
Ta bort pluggen bulten spackel med en hylsnyckel. Matcha upp huvudet med din Hylsnyckelsats för att bestämma lämplig storlek. Förlora inte kontakten bulten spackel.
4.
Shine en ficklampa i hålet. Vätskan ska nå nedre kanten av påfyllningshålet, om vätskenivån är lägre, lägga tillräckligt med vätska för att få den till rätt nivå. Lägg tillräckligt med vätska via en kanal, i mycket små steg, vilket hindrar dig från att överfyllning fallet, vilket kan orsaka skador. När vätskan når den nedre kanten, byt ut kontakten bulten spackel.

Tips och varningar


 • Bär gamla arbetskläder när man arbetar under Ranger.
 • Låta bilen kallna minskar risken för brännskador.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar bränslefiltret på en 2002 Pontiac Bonneville
  hur du installerar en bränslefilter på en 96 accord
  billigaste sättet att köpa bra däck
  hem rättsmedel för rengöring isen utanför i en bil
  hur man rengör Porsche matta
  hur man byter en 1992 Buick Skylark överföring filter
  hur du beställer & ersätta tändkablarna för en 1992 saturn
  hur ändrar transmissionsolja i ett 99 toyota corolla
  diy HID-lampor
  hur man rengör en lampa bil strålkastare