hur man byter packningen oljetråget på en 2001 kavaj

hur man byter packningen oljetråget på en 2001 kavaj

I 2001 års Chevy Blazer har en packning på den inre kanten av oljetråget där pannan möter motorblocket. Avgasrören löper längs sidan av oljetråget helt ur vägen för fästskruvar som håller oljetråget i botten av motorn. Vid byte av packningen oljetråget, det är också en god idé att byta motorolja och oljefilter, speciellt eftersom du kommer att dränera motoroljan från pannan ändå

Du behöver:.
Jack 2 jack standsOil drain panRatchet5/8-inch socketFlat-head nyckel screwdriverReplacement gasketTorque.


1.
Höj framsidan av Blazer med hjälp av domkraft och stödja vikten av främre delen på pallbockar. Placera Oljetråg under oljetråget s oljepluggen. Ta bort pluggen med Ratchet och 5/8-inch uttag. Tappa av oljan i stekpannan och sätt i kontakten.
2.
Ta bort skruvarna från hela pannan med Ratchet och 5/8-inch uttag. Peka på sidan av oljetråget med handen tills pannan kommer från botten av motorn.
3.
Skrapa packning från pannan med platt skruvmejsel. Ta bort filmen från den självhäftande om att ersätta packningen och placera packningen på kanten av pannan. Kontrollera att packningen är i jämnhöjd med kanten av pannan.
4.
Tillbaka ryggplattan mot botten av motorn och ersätta bultarna till kanten av pannan. Dra åt bulten med moment specifikation med de 5/8-inch uttaget och momentnyckel. Dra åt de fyra hörn bultarna till 67,3 ft-lbs. , Med början på ett hörn och sedan flytta till längst-bort hörnet på motsatt sida, vilket gör en X-mönster. Dra åt andra bultar, i en liknande korsning mönster, till 52,9 ft-lbs.
5.
Ta bort pannan olja rinna av från undersidan av Blazer, höj sedan fronten med hjälp av domkraft. Ta bort pallbockar och sänk Blazer till marken.


Relaterade artiklar


hur man byter en bränslepump på en BMW E30
hur ändrar sidomarkeringslyktor i en Cheva S10
hur man byter en bränslefilter i en Ford 5.4L
hur du kan få ett bränslefilter i en 2000 Dodge Grand Caravan
hur man målar plast hjulhusen
hur man byter en kupéfilter i en Suzuki xl-7
hur ändrar främre parkeringsljus på en 2003 toyota 4runner
hur ska leta efter auto kroppsdelar
hur man byter olja för automatiska växellådor på en Honda
hur man mäter storleken däck fälg