hur man byter en 1994 husvagn bränslefilter

hur man byter en 1994 husvagn bränslefilter

1994 års Dodge Caravan är utrustad med en in-line bränsle filter som ligger längs undersidan av bilen. Syftet med filtret är att förhindra föroreningar från att komma in i bränsleledningar. Byte av filtret var 30. 000 miles bidrar till att förhindra föremål från att komma in i motorn och förorsakade trög prestanda när man kör bilen. Den nya bränslefiltret kommer även att bidra till bättre bränsleekonomi

Du behöver:.
Socket wrenchSocket setSafety bränsle gogglesDrain panNew filter


1. .
Se till att van står parkerad på ett plant underlag. Ställ in parkeringsbromsen för att säkerställa van inte rulla tillbaka.
2.
Öppna huven för tillträde till gruppcentralen. Öppna gruppcentralen för att dra reläet bränslepumpen hand.
3.
Starta van att låta den gå på tomgång. Den van kommer att avstanna ut när allt bränsle har skickats via bränsleledningen.
4.
Leta upp bränslefiltret under passagerarsidan av van vid ytterdörren. Filtret kommer att skruvas längs ramen järnväg.
5.
Dra bränsleledningar ur filtret genom att klämma beslag för att frigöra dem från inlopp och utlopp linjer. Det kommer två bränsleledningar bifogas till filtret. En är ett vägguttag och en är en inloppsledningen.
6.
Skruva loss bränslefiltret fästet för att frigöra filtret från ramen järnväg med en hylsnyckel. Dra filtret bort från fordonet.
7.
Bolt det nya filtret på ramen järnväg. Se till att pilen på filtret pekar mot framsidan av bilen. Pilen visar flödet av bränslet.
8.
Skjut in-och utlopp linjer på att det nya filtret. Linjerna låses på plats när de pressas tillräckligt långt upp på filtret.
9.
Säkringen tillbaka till gruppcentralen. Stäng panelen när reläet skall införas.
Tio.
Starta van genom att vrida nyckeln till läge "på". Lämna tändningen i läge "på" i två sekunder för att bränslepumpen att prima bränsleledningen. Vrid nyckeln till försök till veven. Den van får inte starta direkt eftersom det finns luft i bränsleledningarna. Efter att all luft trycks ut ur bränsleledningen kommer van starta.
11.
Observera bränslefiltret med avseende på läckor medan van är igång.

tips och varningar


 • Med tanklocket bort det bränsle fylla munstycket kommer också att bidra till att lindra bränsle trycket i ledningarna. Håll en kondenstråg hands när du tar bort bränsleledningar. Det kan finnas vissa bränsle kvar i ledningarna. Brunnen pannan kommer att bidra till att förhindra en bensin spill medan du utför underhåll på ett bränslesystem.
 • Använd skyddsglasögon för att förhindra att få bränsle i dina ögon. Var försiktig när du arbetar runt bensin eftersom det är mycket giftiga och brandfarliga.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar automatlåda vätska i en 240sx
  hur man byter bränsle filter på en 2006 vw tdi
  hur man ändrar bromsbelägg på en VW Passat 2002
  hur man byter dimstrålkastarna på en 2001 Pontiac Montana
  hur du lägger transmissionsolja till ett 2007 mustang
  hur man byter generatorn i en Oldsmobile
  hur man byter bränsle filter på en 2003 Yukon
  hur man rengör EGR ventil på en 2001 lumen
  trasiga dragstång faror
  hur man rengör massa luft