hur du ändrar transmissionsolja på en -95 ford E350

hur du ändrar transmissionsolja på en -95 ford E350

Ford Motor Company ger inte en specifik tidsperiod för att ersätta överföringen olja på en 1995 Ford E350. Med tiden kommer dock vätska i Fords transmission blir fyllda med små partiklar skjul från interna komponenter, och kommer att förlora sin klara, röda färg och bli smutsig. Detta i sin tur kommer att påskynda överföring slitage och minska dess livslängd. Håll din Fords sändningen god körförhållanden genom att ändra den gamla vätskan. Du kan utföra denna uppgift i ungefär två timmar, med några enkla verktyg.

Du behöver:
golvstativ jackJack (2) Kilar (2) GogglesLarge dränera panAdjustable nyckeln (tillval) RatchetRatchet extensionSocketRubber klubba (valfritt) Shop ragsGasket scraperSolventNew överföring filterTransmission filter sealNew oljetråget gasketNew transmissionsolja

Tömning Gamla Transmission Fluid


1.
Kör din E350 van i 20 minuter vid motorvägen hastigheter och än parkera den på plan mark. Detta kommer att hjälpa att bli av med de flesta lösa partiklar inne i transmissionen.
2.
Ställ överföring till "Neutral" och släppa parkeringsbromsen.
3.
Höj framsidan av E350 van med en domkraft, stöd den på pallbockar och chock bakhjulen.
4.
Ta på dig dina glasögon, få under din van och välja ett stort tråget under överföringen oljetråget.
5.
Ta bort
avtappningspluggen från den oberoende oljetråget med hjälp av en skiftnyckel, om din växellåda modell är utrustad med den, och fortsätta med nästa steg att ta bort pannan.
6.
Knäpp och ta bort sidan och framifrån olja pan monteringsbultar, med hjälp av en spärrfunktion, stor utbyggnad och uttag. Lossa bakre pannan bultar ungefär fyra varv.
7.
Skilj framsidan av oljetråget från botten av överföringen till start oljan avtappas, om du inte har gjort det ännu. Peka på framsidan av pannan med en gummihammare, om nödvändigt, för att bryta pannan förseglingen lös.
8.
Håll botten av oljetråget med ett par butik trasor och finish ta bort den bakre pannan bultar, med hjälp av spärrnyckel, stora utbyggnad och uttag.
9.
Sänk panorera över kondenstråget och dränera återstår av transmissionsolja.
10.
Ta bort pannan och panorera packning från fordonet, skruva överföring filtret från under överföring och ta bort filtret med hjälp av spärrfunktion, spärrfunktion utbyggnad och uttag.
elva.
bort alla rester av packningen från oljetråget fläns och överföring parning ytan med en packning skrapa, rengör oljetråget och transmission parning yta noggrant med lösningsmedel. Låt oljetråget och överföring parning ytan lufttorka helt.

Påfyllning av Transmission med olja


1.
Installera ett nytt filter transmission tillsammans med några nya sigill eller packning som följde med filtret. Skruva fast filtret för överföring, med hjälp av spärrnyckel, spärrade utbyggnad och uttag.
2.
Placera en ny packning på oljetråget och placera pannan under överföringen. Dra åt pan monteringsbultarna första, nästa, dra åt skruvarna jämnt och gradvis, efter en stjärna mönster, med hjälp av spärrnyckel, spärrade utbyggnad och uttag. Undvika alltför dra åt bultarna för att hindra packningen skador.
3.
Tillbaka avtappningspluggen, med hjälp av skiftnyckel, om din växellåda modell är utrustad med det.

4.
Sänk E350 van från domkraften tillämpa parkeringsbromsen och ta bort stoppklossar från bakhjulen.
5.
Häll tre liter av rekommenderas automatisk transmissionsolja för just din modell genom överföring oljesticksröret, med plast tratt.
6.
Starta motorn och flytta överföringen genom alla växlar och tillbaka till "Park. "Tomgång motorn i ca 15 minuter så att den transmissionsolja nå arbetstemperatur.
7.
Dra ut oljestickan överföring och torka av oljan från spetsen. Sätt in oljestickan i röret helt och dra stickan igen.
8.
Håll oljestickan horisontellt, vila spetsen på en ren trasa butik och läs oljenivån. Oljan bör läsa mellan " full "och" Lägg till "varumärken. Om nödvändigt, tillsätt mer transmissionsolja gradvis, för att undvika överfyllning överföring, stäng sedan av tändningen.


Relaterade artiklar


hur man byter inline bränslefiltret på en 1977 Ford F-250 v6
hur du ändrar bränslefiltret på en Mitsubishi Pajero exe
hur man gör en sats auto organ
hur man kan förbättra min bil hd radiomottagning
hur man byter en kupéfilter på en 2003 regal
hur man byter bakre kuddar skivbroms på en Lincoln Continental
hur man byter tändstift på en 2006 Uplander
hur man återställer ljuset kontrollera motorn på 2005 Jeep Grand Cherokee
hur man byter bromsbelägg på en 2004 Malibu v6
hur du ändrar bränslefiltret på en 1989 honda lxi